12 pazīmes, ka tu esi nelaimīgs, bet no nemaz nenojaut

Būt laimīgam – ikviena cilvēka sapnis. Mūsu ieradumiem ir ļoti liela ietekme uz to, kā mēs pavadām dzīvi, cik veiksmīgi un laimīgi esam. Ieradumi, tā ir panākumu atslēga.

Lasi vēl: Tu būsi apstulbis, kad ieraudzīsi ko ir iespējams iegādāties Ķīnas centrāltirgū. Šeit vairs nav Rīga!

Lai arī daudzi uzskata, ka būt nelaimīgam un depresija ir viens un tas pats, tā gluži nav. Depresija ir ķīmiska nelīdzsvarotība smadzenēs, savukārt tas, ka jūtamies nelaimīgi, ir vienīgi mūsu ieradumu un darbību rezultāts. Ieskatīsimies 12 ieradumos, kas raksturo nelaimīgus cilvēkus.

1. Nepārtraukta sūdzēšanās.
Sūdzēšanās par jebko, pat vismazāko lietu, var tevi padarīt nelaimīgu. Cilvēki, kuri bieži sūdzās, ir negatīvi un visbiežāk arī nelaimīgi. Mums visiem ir problēmas – pelnītas vai nepelnītas, tomēr tām ir jāmeklē risinājumi sūdzēšanās vietā, jo tā neko neatrisinās.

2. Sevis un citu kritizēšana.
Tas, kā mēs domājam par sevi un citiem, ir ļoti nozīmīgs faktors mūsu labsajūtā. Ikvienam ir nepieciešams justies pozitīvi attiecībā uz sevi, pieņemt pieļautās kļūdas un turpināt dzīvot. Svarīgi ir pieņemt līdzcilvēkus tādi, kādi viņi ir, nevis kritizēt.

3. Materiālistiska domāšana.
Būsim godīgi, mēs dzīvojam ļoti materiālistiskā sabiedrībā, kur nauda ir noteicēja lomā. Mums nepārtraukti piedāvā reklāmas ar jaunākajiem telefoniem, mašīnām, datoriem, kas sola labāku dzīvi. Lai arī iepirkšanās var tevi padarīt laimīgu uz īsu brīdi (ja pieņemam, ka precei nav aktuāla nepieciešamība), tomēr ilgtermiņā laimīgāks tu nekļūsi. Tā vietā, lai tērētu naudu nevajadzīgās precēs, labāk ieguldi to ceļošanā vai hobijos.

4. Atkarības.
Visu ar mēru – tam ir ļoti liela nozīme ikdienas dzīvē, jo cilvēks ir būtne, kurai ir tieksme nejust robežas. Pāris dzērieni pēc smagas nedēļas nav nekas nosodāms, tomēr tiem ir tieksme pārvērsties par pāris dzērieniem pēc katras darbadienas. Tā vietā, lai meklētu glābiņu apreibinošās vielās, labāk ieguldīt laiku hobijos.

5. Nožēla par izdarīto.
Nožēla ir pilnīgi bezjēdzīga un pat destruktīva rīcība – tu nevari dzīvot pagātnē, domājot par kļūdām. Psihologi samierināšanos ar kļūdām iedala 4 soļos: mācies no kļūdām, atlaid pagātni, nekad sevi nevaino pārlieku daudz un izlabo situāciju.

Lasi vēl: Lūk, kāpēc nedrīkst nosist simtkājus, pat tad ja esi 2 naktī viņu pamanījis savā vannasistabā

6. Uztraukšanās par nākotni.
Neviens nezina, ko nākotne nesīs, tāpēc par to nav lieki jāsatraucas. Ir jādzīvo šodienai, protams, neaizmirstot rītdienu, tomēr uz to nevajadzētu pārāk koncentrēties un aizmirst to, ka mēs esam vajadzīgi līdzcilvēkiem tagad.

7. Bailes.
Bailes – tā ir nopietna sastāvdaļa no tā, kas mūs dara nelaimīgus. Tās ir ļoti negatīvs process, kas liks pavadīt dzīvi negatīvismā. Bailēm ir jāstājas pretī, tikai tad tu spēsi pavadīt laimīgu dzīvi.

8. Mērķu un sapņu atcelšana.
Iekļūt dzīves rutīnā ir viegli – darbs, mājas, miegs. Tomēr tas mūs dara nelaimīgus. Tā vietā ir jātiecas uz saviem mērķiem, jāizmanto savi talanti, jādara tas, kas rada prieku. Mērķus sasniegt ir viegli, ja vien tu esi gatavs spert soli tiem pretī.

9. Baumošana.
Nav nekā riebīgāka kā baumošana par svešiem cilvēkiem. Tā nav tava dzīve un tev par to nav pat jādomā. Tas ir negatīvs process, kas noteikti tevi nedarīs laimīgu, tā vietā jāaizmirst citu cilvēku problēmas, bet jākoncentrējas uz savām.

10. Turēt naidu pret kādu.
Naids ir lieks svars, kuru mēs nesam ikdienā, ja turam uz kādu ļaunu prātu. Tev ir jākoncentrējas uz savu dzīvi, nevis uz to, ko kāds ir izdarījis. Piedod citu kļūdas un turpini dzīvot savu dzīvi.

11. Nekvalitatīvs uzturs.
Uzturs ir tas, kas mūs nodrošina ar spēku, enerģiju, produktivitāti un labsajūtu. Brīdī, kad mēs izdarām sliktas izvēles ēdiena ziņā, mūsu ķermenis un prāts tiek burtiski apzagts – mēs neuzņemam ne uzturvielas, ne minerālus, ne vitamīnus, kas ilgtermiņā var novest pie Vese***as problēmām, svara pieauguma un pat depresijas. Ēd kvalitatīvu, garšīgu ēdienu – tu gan izskatīsies, gan jutīsies labi.

12. Problēmu pārspīlēšana.
Neapmierinātība ir emocionāla problēma, kas slēpjas dziļi cilvēkos un var rādīt dzīvi tā, kā patiesībā nav. Tāpēc apstājies uz brīdi, apskati un izanalizē savas problēmas un atrodi tām risinājumu, nevis turi tās sevī līdz tās šķiet milzīgas un neuzveicamas.

 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru