220.lv: Līgo svētku nedēļā pieprasījums pieaudzis par 38%, salīdzinot ar pērno gadu

Internetveikala 220.lv pieejamie dati liecina, ka Līgo nedēļā, no 18. līdz 22. jūnijam, pieprasījums pēc internetveikalā pieejamajām precēm pieaudzis par 38%, salīdzinot ar to pašu laika periodu pērn. Savukārt par 20% pieaudzis veikto pasūtījumu skaits internetveikalā. Ņemot vērā, ka šogad Līgo svētku brīvdienas iekrita nedēļas nogalē, pieaugums vērtējams kā būtisks.

Kristīne Kalēja, 220.lv mārketinga vadītāja: “Mums pieejamie dati liecina, ka Latvijas iedzīvotāji šogad svētkiem gatavojušies rūpīgāk nekā citus gadus. Iespējams, tieši fakts, ka svētku dienas iekritušas brīvdienās, motivējušas cilvēkus Līgo un Jāņu dienas pavadīt pēc iespējas labāk sagatavotiem.”

Tāpat aktivizējusies vasaras sezonai pieejamo preču pārdošana, uzsver 220.lv. TOP 3 pieprasītākās preces ir lapenes, dārza preces un batuti, kas citos gadalaikos netiek tik aktīvi pirktas. Novērojumi liecina, ka pieprasījums audzis arī pēc brīvā laika pavadīšanas un festivālu sezonas aktuālajām precēm.

“Vērojama tendence, ka arvien aktīvāk tiek pirktas preces, ko izmantot brīvajā laikā, atrodoties ārā, dodoties izbraucienos. Paredzams, ka pieprasījums pēc minētajām precēm būs augstāks kā parasti vēl vismaz tuvākos divus mēnešus. Ne tikai gatavojoties sezonai, bet arī tās laikā pircēji joprojām aktīvi interesējas par sezonai raksturīgām precēm. Esam novērojuši, ka pircēji laicīgi gatavojas nākošajam gadam, piemēram, vasaras beigās iegādājoties batutu vai piepūšamo peldbaseinu,” piebilst K. Kalēja.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru