3 svarīgi auto tehniskās apkopes momenti, par kuriem aizmirst praktiski visi autovadītāji

Pret ko nedrīkst palikt nevērīgs

Auto servisu konsultanti parasti cenšas piedāvāt autovadītājiem dažādus papildus pakalpojumus. Vairums atsakās no tiem, uzskatot, ka tā ir lieka naudas izšķērdēšana.Daļa patiesības tajā ir, taču ne visi piedāvājamie pakalpojumi ir vien apmāns, kas domāts naudas izvilināšanai no klientu kabatām. Esot „paaugstinātā kaujas gatavībā”, ir itin viegli palaist garām tieši tos konsultantu piedāvājumus, kas ir visai lietderīgi. Tātad, kādiem pakalpojumiem būtu vērts piekrist.

  1. Dzinējs un radiatori
Radiators būtu jātīra savlaicīgi.

Tas, ka no ugunsgrēka ir vieglāk izvairīties, nekā to dzēst, ir pierādīts praksē. Tieši tāpat ir ar auto dzinēju. Daudz vieglāk ir jau laicīgi parūpēties par dzinēja teicamu darbību, nekā vēlāk cīnīties ar sekām. Seku novēršana viennozīmīgi izmaksās krietni dārgāk! Tieši tāpēc būtu vērts regulāri un pie pirmās izdevības tīrīt radiatora šūnas no putekļiem, pūkām, dažādiem ceļu reaģentiem. Šāda tīrīšana palīdzēs samazināt problēmu rašanās risku.

  1. Eļļa
Labāk lieku reizi nomainīt.

Cits pakalpojums, ko visai bieži ignorē autobraucēji, ir transmisijas eļļas maiņa. Šeit viss ir pavisam vienkārši. Visas ātrumkārbas detaļas, ja precīzāk, tad zobrati un vārpstas, savas darbības laikā tiek pakļautas nemitīgai slodzei un berzei. Laikam daudziem ir skaidrs, ka tiem ir nepieciešama kārtīga ieeļļošana?

Autoražotāji iesaka veikt eļļas maiņu nobraukuma diapazonā no 80 līdz 150 tūkstošiem kilometru. Taču šis it tieši tas gadījums, kad labāk ieklausīties konsultantu-automehāniķu viedoklī un lieku reizi nomainīt eļļu, nekā gaidīt, kamēr ātrumkārba jau izies no ierindas.

  1. Auto logu tīrītāji
Arī tās ir jāmaina.

Tas ir pārsteidzoši, taču nospiedošais vairums autovadītāju nemaina tīrītāju slotiņas līdz pat brīdim, kad uz priekšējā stikla sāk palikt netīrumu pēdas. Tas ir galīgi nepareizi. Šis rīks praktiski pilnībā sastāv no gumijas, līdz ar to tas jāmaina, tiklīdz uz stikla sāk parādīties kaut nedaudz pamanāmi pleķīši.

Avots:

novate

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru