4.jūnijā sadarbībā ar LIAA notiks otrā Tiešsaistes karjeras diena

Turpinot uzsākto informatīvo kampaņu, lai atbalstītu darba meklējumos esošos Latvijas un ārzemēs dzīvojošos darbspējīgos, sadarbībā ar LIAA jau otro reizi notiks Tiešsaistes karjeras diena.

Tiešsaistē aktuālos darba piedāvājumus prezentēs 12 Latvijas uzņēmumi no finanšu, biznesa pakalpojumu, valsts pārvaldes un drošības, ražošanas, pārtikas pārstādes, IT un citām nozarēm. Tiešsaistes karjeras diena notiks 4.jūnijā plkst. 19:00 sociālajā vietnē Facebook: https://www.facebook.com/events/374592560164947/

11.maijā tika veiksmīgi aizvadīta pirmā valsts ārkārtas situācijas laikā organizētā Tiešsaistes karjeras diena, sasniedzot vairāk nekā 21 000 lielu auditoriju – potenciālos darba ņēmējus un interesentus Latvijā un no ārzemēm. Lai atbalstītu darba meklējumos esošos Latvijā un ārvalstīs dzīvojošos darbspējīgos, sociālā kustība “Latvija strādā” vismaz reizi ceturksnī organizēs Tiešsaistes karjeras dienas.

“2008.gada krīze mums māca, ka pasīva reakcija uz relatīvi lielu bezdarba pieaugumu valstī noved pie emigrācijas viļņa – iepriekšējā krīzē zaudējām vairāk nekā 170 000 darbspējīgu iedzīvotāju, kuru trūkums pēc tam kavēja valsts ekonomikas izaugsmi. Šobrīd, kad bezdarba līmenis sasniedzis jau 9% slieksni*, tādēļ vēl jo būtiskāk nodrošināt aktīvu un redzamu komunikāciju par darba iespējām Latvijā,” saka Zane Čulkstēna, ERDA konsultāciju uzņēmuma dibinātāja / kustības “Latvija strādā” idejas līdzautore.

Otrajā Tiešsaistes karjeras dienā piedalīsies Luminor banka, Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Swedbank, Giraffe360, Transcom Worldwide Latvia, Cognizant, Vigobot, SEB Global Services, Sonarworks, Gros Auto Grupa, Putnu fabrika “Ķekava”, Hanzas maiznīca.

Uzņēmumi 3 minūšu prezentācijā iepazīstinās ar atvērtajām vakancēm, savukārt pēc prezentācijām – atbildēs uz interesentu jautājumiem.

“Tiešsaistes karjeras diena ir iespēja darba devējiem un darba ņēmējiem satikties, uzņēmumiem īsā un koncentrētā veidā iepazīstinot ar šobrīd aktuālajām darba iespējām. Mēs priecājamies par katru uzņēmumu, kas proaktīvi uzrunā savus potenciālos darbiniekus, tādējādi sniedzot būtisku atbalstu darba tirgum un Latvijas ekonomikai kopumā,” komentē Kaspars Rožkalns, Latvijas investīciju un attīstības aģentūras direktors.

Par kustību

Sociālā kustība “Latvija strādā” tika izveidota 2018.gadā pēc mobilo sarau ar mērķi uzrunāt ārvalstīs strādājošos Latvijas valstspiederīgos atgriezties un strādāt Latvijā. 2020.gadā Covid-19 izraisīto izaicinājumu rezultātā, kustība “Latvija strādā” paplašina savu darbību, caur vienotu platformu un aktivitāšu kopumu nodrošinot darba devējiem iespēju uzrunāt potenciālos darbiniekus Latvijā un ārvalstīs, savukārt darba ņēmējiem – atrast savu darbavietu.

Vairāk: www.latvijastrada.lv

*2020.gada aprīlī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā ir 9,2%, kas salīdzinājumā ar martu ir par 1,3 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes Darbaspēka apsekojuma dati.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru