5 insulta pazīmes, kuras ir jāzina pirms nav par vēlu

Ja jūs domājat, ka insultam pazīmju nav, tad jūs ļoti maldāties. Ļoti svarīgi ir, lai jūs jau laikus varat sevi pasargāt no insulta.

Lasi vēl: Lēti un iedarbīgi – vesels saraksts problēmu, kuras iespējams risināt ar aktivētās ogles palīdzību

Vājums rokās

Cilvēki kuri cieš no insulta jau laikus pamana, ka rokas vienkārši vairs nespēj smagas lietas pacelt. Visbiežākais vājums ir sastopams tieši vienā rokā.

Stipras galvassāpes

Negaidītas un asas galvassāpes var būt viena no insulta pazīmēm. Asas sāpes galvā būtu jauztver ļoti nopietni un nekādā gadījumā nedrīkst šo pazīmi ignorēt.

Neskaidra runa

Šī ir pazīme, kura ir jāņem vērā nekavējoties! Pretējā gadījumā insults piezagsies jums pat nemanot. Ja esi ievērojis, ka tev tuvs cilvēks vai tu pats sāc neskaidri runāt, tad steidzīgi griezies pie ārstiem.

Lasi vēl: Krievijā tiesas zālē izvarotās 14 gadus vecās meitenes tēvs turpat nogalina savas meitas izvarotāju +VIDEO

Grūtības runāt garus, sakarīgus teikumus

Ja cilvēks vienkārši nespēj pareizi salikt teikumu, kuru vēlas pateikt, tad esi uzmanīgs, jo arī šī ir viena no insulta pazīmēm. Ārsti šādos gadījumos lūdz, lai jūs vēlreiz cilvēkam palūdzat atkārtot viņa teikto teikumu.

Problēmas ar koordināciju

Cilvēkam tuvojoties insultam sāk zust koordinācijas spējas. Viņš nespēj saprast, kur atrodas, viņš var aizmirst no kurienes atnāca vai uz kurieni būtu jāiet. Tas ir stiprs kliedziens pēc palīdzības!

Sargi sevi un savus mīļos!

 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru