5 miljoni sieviešu sastājās 620 kilometrus garā ierindā, lai kaut ko paskaidrotu vīriešiem. Tā turēt, dāmas!

Ķēde no miljoniem indiešu sieviešu Jaunajā gadā – tas patiesībā ir ļoti iespaidīgs pieteikums. 2019.gada 1.janvārī 5 miljoni sieviešu Dienvidindijas Keralas štatā izkārtojās plecu pie pleca, izveidojot 620 kilometrus garu „sieviešu sienu”.

Siena bija pieprasījums dzimumu vienlīdzībai un aicinājums pielikt punktu cietsirdīgajiem protestiem pret sievietēm, kuras mēģina ieiet Keralas templī Sabarimalā, indusu svētceļojumu vietā.

The Guardian paziņo, ka visu vecumu sievietēm ir likumīgas tiesības ieiet svētnīcā, tā kā Indijas Augstākā tiesa pieņēma lēmumu šajā jautājumā jau septembrī.

Pat pēc tiesas sprieduma jaunāka un vidēja vecuma sievietes sadūrās ar vardarbību un ņirgāšanos, kad viņas mēģināja vienkārši ieiet dievnamā.

Siena tāpat arī ir atgādinājums par to, ka Indija skaitās sievietēm visbīstamākā valsts pasaulē.

Sievietes Indijā saskaras ar dažādām vardarbības un diskriminācijas formām pēc dzimuma pazīmēm, to skaitā grupu izvarošanām, seksuālu tirdzniecību, piespiedu verdzību un daudzām citām.

Saskaņā ar Thomson Reuters fonda aptauju 2012.gadā Indija tika atzīta par ceturto bīstamāko valsti sievietēm. 2018.gadā tā pacēlās uz pirmo vietu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru