5 miljoni sieviešu sastājās 620 kilometrus garā ierindā, lai kaut ko paskaidrotu vīriešiem. Tā turēt, dāmas!

Indija ir sliktākā valsts pasaulē sievietēm vairākās jomās, to skaitā:

  • Kultūras prakse, kura iekļauj sevī uzbrukumus ar skābes pielietošanu, sieviešu dzimumorgānus kropļojošas operācijas, bērnu laulības, fiziskus sodus un vardarbību vai sakropļošanu, kā arī bērnu pašnāvības.
  • Seksuāla vardarbība, kura iekļauj izvarošanu (mājas, ielas vai kā kara ierocis), taisnīguma neesamību izvarošanas gadījumos, seksuālu uzmācību un seksuālus spaidus kā korupcijas formu.
  • Cilvēktirdzniecība, ieskaitot seksuālo verdzību, piespiedu darbs, kā arī piespiedu laulības.

(Ja jums ir interesanti, tad Amerikas Savienotās Valstis ir 2018.gadā šī saraksta desmita skaitā – vienīgā rietumu valsts, kura atrodas pirmajā desmitniekā).

Šī sieviešu siena – jaudīga vienotības demonstrācija, kas liek pasaulei un viņu valstij saprast, ka vairāk negrasās samierināties ar dzimumu vardarbību.

Cietsirdīga apiešanās ar sievietēm, kuras mēģināja ieiet svētnamā, ir tikai viena no daudz nopietnākas problēmas izpausmēm Indijā. Pēc tam, kad nežēlīga studentes grupveida izvarošana ŅūDeli autobusā – uzbrukums, kurš beigās noveda pie viņas nāves – piesaistīja sev starptautisku uzmanību 2012.gadā, Indija nonāca globālu organizāciju attiecībā pret vardarbību uzmanības redzeslokā.

Mēs jau ne vien reiz vien esam redzējuši, ka tad kad sievietes savācas kopā un runā kā vienots veselums, ir sagaidāmas nopietnas izmaiņas!

Cerams, ka „sieviešu siena” palīdzēs izkustināt procesu no vietas un iedvesmos sievietes visā pasaulē.

Un ko jūs domājat par tādu protesta akciju?

avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru