7 ārkārtīgi bīstamas kļūdas, kas var nopietni kaitēt jūsu spēkratam, turklāt tās pieļauj 95% auto īpašnieku

Lieki pieminēt, ka lielākā daļa auto īpašnieku nepievērš īpaši lielu uzmanību transmisijas eļļu maiņai. Kamēr kārba neskan un negrab, tai uzmanību īpaši neviens nepievērš. Taču, piemēram, automātiskās pārnesumkārbas remonta speciālisti ne velti iesaka transmisijas šķidrumu mainīt ne retāk kā ik pa četriem gadiem – tas nepieciešams tādēļ, lai izvairītos no šīs detaļas nodiluma laikā radīto daļiņu uzkrāšanos tajā, kas var pēcāk radīt daudz nopietnākas problēmas. Ja šis punkts netiek ievērots, gala rezultātā iedzīvosieties ārkārtīgi dārgā pārnesuma kārbas remontā, it īpaši, ja jums ir automātiskā pārnesuma kārba.
Apmēram tāpat ir ar antifrīza nomaiņu. Ar laiku tā sāk novecot un dzesēšanas sistēmā var “iemesties” korozija. Taču kuru gan tas interesē, ja vien netek radiators? Īstenībā vajadzētu gan, turklāt nomainīt dzesēšanas sistēmas šķidrumu vismaz reizi trīs gados.
Tāpat auto īpašniekiem vajadzētu īpašu uzmanību pievērst visparastākajam auto kondicionierim. Neviens īsti neatceras, ka vismaz reizi gadā nepieciešams pārbaudīt kondicionēšanas sistēmas darbību, par ko daudzi nemaz neliekas ne zinis. Taču tad, kad tekošais kondicionieris pēkšņi liek par sevi zināt, jo salūzt kondicioniera kompresors, jau ir par vēlu un auto īpašniekam būs jārēķinās ar remontu. Ja jums būs jāmaina viss kondicionieris, rēķins jums varētu nepatikt.

Lasi vēl: Latviešu automehāniķis parāda cik gan viegli ir nozagt automašīnu Audi!
Nevar nepieminēt arī riepās esošā spiediena kontrolēšanu. Jo tikai optimālos rādītājos riepas nodilums ir vismazākais un vienmērīgākais. Taču daudzi auto īpašnieki riepu spiedienu pārbauda tikai pāris reizes gadā, kad ir jāmaina sezonālās riepas. Turklāt šī kontrolēšana parasti beidzas līdz noteikta spiediena atzīmei, nemaz neskatoties, kādam ir jābūt riepu spiedienam aizmugurējās un priekšējās riepās.
Ļoti daudzi īpašnieki vieglprātīgi izturas pret sava auto riepu stāvokli, nemaz neminot riepu protektoru biezumu un to, ka auto uz ceļa turas nelīdzeni vai pat iet šķībi.
Par sava auto amortizatoru stāvokli daudzi auto īpašnieki vispār neliekas ne zinis. Tikai tad, kad amortizators ir pilnīgi beigts, tad brauc uz servisu pēc maiņas. Daudzi cilvēki nenojauš, ka amortizatora stāvoklis nosaka ne tikai jūsu drošību uz ceļ, bet arī pārējo detaļu slodzes pieaugumu un nodilumu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru