7 zāles, ko pilnībā aizstāj parastā kurkuma. Īsta brīnumgaršviela!

Kurkumas ārstnieciskās īpašības ir iemesls vairāk nekā 5600 pētījumiem, raksta Green MedInfo. To lieto vairāk nekā 600 slimību profilaksei, tai ir 175 dažādas noderīgas īpašības.

Vairāku pētījumu gaitā noskaidrojās, ka kurkuma var aizstāt šādus ārstnieciskos preparātus:

1) Statīna preparāti holesterīna izvadei uz atorvastatīna bāzes

Tos var aizstāt ar standartizētu kurkuminoīdu devu. Tas tika pierādīts 2008. gada pētījumā, kas nopublicēts žurnālā Drugs in R & D.

Izrādījās, ka kurkuminoīdi iedarbojas uz endotēliju disfuknciju (patoloģija, kas izraisa aterosklerozi) tieši tāpat, kā atorvastatīns. Kurkuma mazina iekaisumu un otrā diabēta tipa pacientu.

2) Kortikosteroīdi

Saskaņā ar 1999. gadā veikto pētījumu, kurkumas sastāvā esošais kurkumīns iedarbojas uz acu iekaisuma saslimšanām līdzīgi kā kortikosteroīdi.

  1. gada pētījumā teikts, ka ārstējot žurkas, kurām tika transplantētas plaušas, kurkumīns efektivitātes ziņā nepiekāpjas deksametazonam.

3) Аntidepresanti

Slavenajiem antidepresantiem Prozakam un Paksilam ir vesels saraksts ar blakusefektiem. Dažiem cilvēkiem to lietošana tikai pasliktina depresijas simptomus.

Prozaku un Paksilu var droši aizstāt ar kurkumu. Šī garšviela ir spēcīgs antioksidants, tā atvieglo depresijas simptomus, un tai nav kaitīgu blakusefektu.

4) Аspirīns

Cilvēkiem ar sabiezējušam asinīm bieži izraksta aspirīnu – lai mazinātu sirdslēkmju vai As**svadu problēmu risku.

Tomēr ilgstoša aspirīna lietošana var negatīvi ietekmēt cilvēka veselību, aspirīnu var droši aizstāt ar kurkumu.

Kurkumas sastāvā esošās aktīvās vielas novērš trombocītu salipšanu un nogulšņu veidošanos uz As**svadu sieniņām. Tāpēc kurkuma ir noderīga trombozes un artrīta gadījumos.

5) Pretiekaisuma preparāti

Saskaņā ar 2004. gada pētījumu, kurkumas sastāvā esošais kurkumīns ir efektīva alternatīva aspirīnam, ibuprofēnam, sulindakam, fenilbutazonam, naproksēnam, diklofenakam, deksametazonam, celekoksibam un tamoksifēnam.

6) Oksaliplatīns (preparāts onkoloģijas slimniekiem)

Šīs zāles lieto ķīmijterapijā. Saskaņā ar 2007. gada pētījumu, kurkumīns iedarbojas ne par mata tiesu sliktāk, kā oskaliplatīns. Tā neliela ikdienas kurkuma deva apspiež audzēja šūnas taisnās zarnas vēža gadījumā.

7) Metformīns (līdzeklis diabēta slimniekiem)

Saskaņā ar 2009. gada pētījumu, kurkumins var būt noderīgs cukura diabēta ārstēšanā. Tas aktivizē fermentu, pateicoties kuram tiek labāk uzsūkta glikoze. Kurkuma iedarbojas uz glikozes absorbēšānas procesu 100 000 reizes labāk nekā metformīns.

Šī garšviela novērš pārlieku glikozes izstrādāšanu aknās tāpat kā lielākā daļa preparātu, kas domātas tieši tādam mērķim.

Iekļaujiet kurkumu savā ikdienas ēdienkartē dažādu salimšanu profilaksei. Maksimālā deva pieaugušājiem ir 5 grami kurkumas dienā.

Atcerieties! Nedrīkst vienkārši tāpat ar kurkumu aizstāt zāles, kuras izrakstījis ārsts. To var darīt tikai pēc konsultēšanās ar speciālistu.

Šeit vēl 14 slimības, kuras var izārstēt ar kurkumas palīdzību.

Tā ir ļoti noderīga informācija! Ir svarīgi, lai par to uzzinātu pēc iespējas vairāk cilvēku.

avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru