8 vienkārši indiešu noslēpumi veselīgiem un skaistiem matiem

Iespējams, ka skatoties televīzijas pārraides esi ievērojusi, ka indietēm vienmēr ir skaisti un biezi mati. Indiešu skaistumkopšanas noslēpumi tiek turēti noslēpumā un nodoti tikai no paaudzes paaudzē jau kopš senseniem laikiem. Indieši tic, ka visas atbildes, kas saistītas ar veselību un skaistumu atrodamas dabā.

Šie 8 noslēpumi palīdzēs arī tev tikt pie spodriem, vijīgiem un kupliem matiem:

1. Vienmēr skalo matus vēsā ūdenī

Silta ūdens vietā izvēlies vēsu, jo tas paātrina As**s cirkulāciju un paātrina matu augšanu.

2. Alvejas sula

Vecāsmātes izmantoja alvejas sulu kā lielisku ādu mitrinošu līdzekli visiem ādas tipiem. Alveja uzlabos ne tikai matu, bet arī skalpa ādas stāvokli. Lai gūtu lielāku labumu no alvejas maskas, izmanto dabīgu alvejas sulu, kuru iezied matu saknēs un tad maigi iemasē skalpā ar pirkstu galiem.

3. Kokosriekstu eļļas masāža

Ielej nelielā taukā kokosriekstu eļļu, uzsilti to un tad iemasē galvas ādā. Izmantojot pirkstu galus masā skalpu tādējādi ar verīgo eļļu piesūcinot matu saknes. Eļļa pabaros galvas ādu un attīrīs to. Atstāj eļļu matos uz 30 minūtēm un tad mazgā matus kā parasti. Atkārto šo procedūru reizi nedēļā.

4. Ābolu sidra etiķis

Ābolu sidra etiķis ir daudzfunkcionāls līdzeklis, kas palīdzēs arī matiem. Tas stimulē matu folikulas un palīdz atbrīvoties no blaugznām. Viss, kas tev jādara ir reizi nedēļā šampūns jāazistāj ar ābolu sidra etiķi.

5. Olbaltumvielu matu maska

Matu izkrišana un vajums bieži vien ir saistīts ar nepietiekamu olbaltumvielu daudzumu uzturā. Šis paņēmiens palīdzēs atjaunot matu līdzsvaru

Ņem divas olas, atdala dzeltenumus no baltumiem, sakuļ baltumus un šādu masku ieziež matu saknēs. Pēc 30 minūtēm matus mazgā kā parasti. Pamēģini, mati pēc tam būs zīdaini un mirdzoši!

6. Ēteriskās eļļas kā papildinājums kokosriekstu eļļai

Indieši matu kopšanai izmanto daudz ēterisko eļļu. Vislabākās ir mandeļu, rozmarīna, lavandas un timiāna ēteriskās eļļas. Tās palīdz no galvas ādas izmazgāt tur akumulējušās taukvielas un attīrīt poras nebojājot matu folikulas.

Lai lasītu pārējos padomus, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru