9 veidi, kā sevi pārvarēt, lai nekad vairs nesaceltu paniku pie auto stūres

Šo iesaka psihologi.

Lasi vēl: Lēdmanes apkārtnē jau vairākas nedēļas stāv ”nomesta” automašīna. Saimniek, vai tu esi aizmirsis par viņu?

Bailes ir katra cilvēka dabiskas jūtas, jo tas tomēr ir sevis saglabāšanas instinkts. Taču reizēm bailes mūs tik ļoti paralizē, ka traucē mums veikt kaut ko patiešām svarīgu. Šādos gadījumos mums rodas nepieciešamība pārvarēt savas bailes.
Bailes no auto vadīšanas ir vienas no visizplatītākajām kaitēm. Pirmkārt, daudziem cilvēkiem grūtības rada manevrēšana ar visiem pedāļiem, stūri, ātruma pārslēgšanu utt.. Turklāt bailes rada tas, ka var būt iespējama sadursme ar citu auto vai kādu šķērsli. Mierinājums – ar laiku tas pazūd.
Ja jūs nepārvarat savas bailes, tās agri vai vēlu ņem pār jums virsroku, ietekmējot jūsu ikdienas dzīvi. To var uzskatīt par fobiju, zem kuras paslēpta ļoti liela paškritika, bailes kļūdīties, kā arī citu cilvēku viedoklis, zems pašvērtējums vai nepārliecinātība par saviem spēkiem.
Tieši tādēļ ļoti svarīgi ir strādāt pašam ar sevi un nemitīgi pilnveidoties, lai strādātu pie savu baiļu pārvarēšanas – tādā veidā no tām būs daudz vieglāk tikt vaļā.

  • Nedomājiet, bet dariet. Jo vairāk jūs domājat, jo vairāk jūs pārņems bailes un nepārliecinātība. Nedodiet bailēm laiku. Rīkojieties!
  • Izvairieties no cilvēkiem, kas novērš jūs no auto vadīšanas. Rūpīgi izvēlieties tos, kas brauc ar jums līdzās, jo jebkurš lieks komentārs var ne pa jokam novērst jūsu uzmanību no ceļa.
  • Sastādiet treniņu grafiku. Labāk sākt trenēties brīvdienās, kad uz ceļa ir daudz mazāk mašīnu.
  • Dodieties biežos un īsos braucienos. Neļaujiet sev nogurt pirmajās braukšanas reizēs, lai jums nerastos priekšstats, ka braukt ar auto ir nogurdinoši un ļoti grūti. Bieži un īsi braucieni palīdzēs jums iegūt pārliecību un mieru.

Lasi vēl: BMW markas automašīnas neražos ar mehāniskajām ātrumkārbām

  • Nebaidieties no kļūdām. Atcerieties, ka kļūdas ir ļoti nozīmīga mācību daļa.
  • Palieliniet slodzi. Līdzko sapratīsiet, ka kļūstat aizvien drošāki un mierīgāki uz ceļa, paildziniet laiku, kas pavadīts uz ceļa, un dodieties garākos pārbraucienos.
  • Neļaujiet nepārliecinātībai savos spēkos traucēt jums. Nostādiet sev aunus mērķus, lai jūs spētu izvairīties no neveiksmēm. Atcerieties, ka katrs, kurš mācās, ir devies šim visam cauri. Jums arī ir jātiek pāri šai nepārliecinātībai.
  • Dariet tā, lai jums blakus atrastos cilvēki, kas sniedz jums pārliecību. Tas ir ļoti svarīgs aspekts. Ja jūsu instruktors rada jūsos nepārliecinātību un pārlieku jūs kritizē – nekavējoties meklējiet sev citu instruktoru.
  • Kontrolējiet negatīvās domas. Nemitīgi atgādiniet sev visus veiksmīgos panākumus, atcerieties, ka esat jau kaut ko iemācījušies, kā arī apzinieties, cik svarīga ir māka vadīt automobili. Auto vadīšanai ir neskaitāmas priekšrocības – patstāvība, brīvība, laika ekonomēšana, pūles un daudz kas cits.

Veiksmi!
Un jūs jau esat pārvarējuši bailes auto vadīšanā? Pastāstiet, kā jums tas izdevās!

 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru