Aizņēmos 180, tagad parāds izaudzis līdz 940 Eiro. Ar kādām tiesībām var tā “nokāst” naudu?

Nebija darba, paņēmu ātro kredītu uz 180 Eiro. Nevarēju to atdot un tagad jau summa ir pieckāršojusies, līdz 940 Eiro. Kā vispār var pieprasīt šādu summu no cilvēka, kas to nevar atdot? Sazinājos ar kredītfirmu, bet pozitīva atbilde nebija, piedraudēja pat ar tiesu darbiem. 

Kad pieauga ātro kredītu plūsma un tā vienkāršā paņemšana, tad vieglas naudas kārdijumā var iekrist vienkārši, tomēr uz brīdi aizmirstas, ka tas būs jāatdod agrāk vai vēlāk tāpat. Šādā situācijā labākais variants, šos 180 Eiro atmaksāt brīvprātīgi un izmantot bankas pārskaitījumu, mērķi norādot – pamatparāda atmaksa. Latvijas civillikumā teikts, ka kreditors nedrīkst atteikties pieņemt šāda tipa tiešos maksājumus. Un ja kreditors pieprasa parāda atgūšanas izdevumus, tiem ir jābūt ļoti objektīviem un samērīgi pamatotiem.

Par rakstiskajiem paziņojumiem un tā satagatavošanu parādniekam, kur sniegta visa informācija un labpātīgi izpildīt kavētos maksājumus, kā arī par visām nepieciešamajām darbībām, var maksāt ne vairāk kā 7 Eiro par šo pakalpojumu.

Par visiem citiem parāda atgūšanai papildus veiktajām darbībām, nedrīkst prasīt vairāk par 10 Eiro no parāda,tā atgūšanas nolūkam, kamēr parādnieks nav nokārtojis visas kredīta saistības.

Ja kreditors vai piedzinējfirma tiešām atsakās ar Jums sadarboties, tad ieteicams nosūtīt gan kreditoram, gan piedzinējam nosūta vēstuli, kurā ir jānorāda maksājuma grafiks un atmaksājamā summa. Tādā veidā būsiet ievērojis Parādu ārpustiesas atgūšanas likuma nosacījumus

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru