Aizņēmos 180, tagad parāds izaudzis līdz 940 Eiro. Ar kādām tiesībām var tā “nokāst” naudu?

Ja konkrētais parādnieks atzīsts savu parādus daļēji vai pilnīgi, bet nespēj atmaksāt kreditora parāda atgūšanas pakalpojuma sniedzēja noteiktajā kārtībā un termiņā, viņš pamatojoties, kādēļ maksājuma saistību izpilde nav iespējama, šādā veidā ir tiesīgs piedāvāt savu maksājumu saistību nokārtošanas kārtību un termiņu.

No paša parādnieka viedokļa, labākais risinājums ir gaidīts, kad kreditors vērsīsies tiesā. Tomēr šis ir pats neizdevīgākais variants kreditoram un parādu piedziņas kompānijai, jo parasti tie ir nelieli patēriņa kredītu parādi. Pēc tam aprēķinot kavējuma un soda procentus, parādu piedziņas kompnāijas var šo summu par trīškārsot, tomēr tas notiks tikai tad, ja pats parādnieks piekritīs un sāks maksāt.

Ja parādniekam kāda iemesla dēļ vienkārši nemaksā, kreditors var vērsties tikai un vienīgi tiesā. Savukārt tiesa vadās pēc civillikuma normas, kā līgumsods un nokvējuma sastādītie procenti nedrīkst pārsniegt parāda summu.

Aizliegta nesamērīga  un aizskaroša saziņa!

Saskarsmē ar parādnieku ir aizliegts jebkādā veidā izturēties agresīvi, izteikt draudus, aizskart rasi, dzimumi, vecumu, releģisko piederību un visu pārējo.

Sazināties ar parādnieku necienīgā vai aizskarošā veidā.

Apmeklēt parādnieku viņa darba vietā, darba veikšanas vietā, vai pat dzīvesvietā, bez parādnieka iepriekšējas piekrišanas.

Ņemiet to vērā un domājiet, pirms aizņematies!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru