Aprīļa beigās Talsos sāksies aizraujošo piedzīvojumu sacensību xRace sezona

Mēneša pēdējā sestdienā, 28.aprīlī, Talsos ar pirmo posmu tiks atklāta devītā sezona aizraujošajam orientēšanās piedzīvojumu sacensību seriālam xRace, kas dažāda grūtuma un garuma distancēs pulcēs vairāk nekā simts komandu un vairāk nekā 300 piedzīvojumu meklētāju.

Šajā gleznainajā Kurzemes pilsētā xRace dalībnieki viesosies otro gadu pēc kārtas, jo 2017.gadā Talsos xRace seriāls norisinājās pirmo reizi. Sacensību centrs ar starta un finiša vietu ir tas pats – blakus Talsu Sporta namam Kareivju ielā 7 Krievragkalnā pie Vilkmuižas ezera, kur ikviens līdzjutējs visas dienas garumā ir aicināts iziet bezmaksas foto orientēšanās uzdevumu pilsētā, ko var veikt gan individuāli, gan kopā ar ģimeni vai draugiem. Gan šeit un divos citos skatītāju punktus, kuru novietojums kartē tiks publicēts pēc starta, ikviens varēs sekot līdzi dalībnieku gaitām no plkst.10:00 līdz 17:00.

Pagājušajā gadā Talsu posms bija interesants ar to, ka tajā tika ieviesti divi jauninājumi xRace seriāla vēsturē – pirmo reizi kartes tika dalītas pirms starta, kā arī bija atšķirīgi starta laiki grupām. Arī šogad starta laiki tiks dalīti. Tāpat kā pērn, pirmie sacensības uzsāks Garmin Sporta distances komandas, kuras startēs plkst.10.00. Dienas vidū plkst.12.00 sacensības uzsāks Nature Vallery Tautas distances un Isostar Īsās distances dalībnieki.

Šogad trase ir nedaudz pamainīta, kā tas bija pagājušajā gadā, tomēr distancē dalībniekus, tāpat, izaicinās Talsu kalnainais reljefs, meža ceļi, slēpošanas trase, kā arī ātrāki ceļu posmi. Organizatori ir padomājuši, lai pietaupītu daudz līdz šim vēl neatklātu vietu, kuras noslēpumā paturējuši Ziemeļkurzemes biezie meži. Šajā reizē xRace dalībnieki varēs atklāt līdz šim mazāk zināmus Talsu pilsētas un pauguraines nostūrus ar tās neskaitāmajiem ezeriem, takām, dabas un kultūras brīnumiem. Lielākais izaicinājums būs iekarot Talsu deviņus pakalnus. Bet nervus kutinošākais daudziem varētu šķist īpašais virvju uzdevums virs koku galotnēm. Visinteresantākā un skatāmākā būs biatlona disciplīna Talsu šautuvē, tikai šoreiz bez slēpēm. Laivu uzdevumu visas komandas veiks vienā no skaistākajiem Talsu apkārtnes ezeriem, kura nosaukums līdz pat starta šāvienam tiks paturēts noslēpumā.

Dalība sacensībās notiek komandās pa 3 dalībniekiem, iepriekš reģistrējoties mājas lapā www.xrace.lv. Dalībniekiem tiek piedāvāta izvēle piedalīties Garmin Sporta distancē ar 8 stundu kontrollaiku, Nature Valley Tautas distancē ar 6 stundu kontrollaiku vai Isostar Īsajā distancē ar 4 stundu kontrollaiku, kura vairāk piemērota ģimenēm ar bērniem un iesācēju komandām.

Sacensības atbalsta Talsu novada kultūras, sporta un tūrisma centrs, Garmin, Nature Vallery un Isostar. Sadarbības partneri: Red Bull, Vitamax, SLO, Magnesia, Hanzas maiznīca, Gandrs poligrāfija, Gerimax, Futura, Long Chips.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru