Ar pašvaldības līdzfinansējumu realizēs 18 biznesa idejas

Mazo un vidējo komercsabiedrību (MVK) projektu līdzfinansēšanas konkursā šogad pašvaldība ar finansējumu 85 000 eiro apmērā nolēma atbalstīt 18 projektus, kurus realizējot ir plānots radīt 41 jaunu pastāvīgu darba vietu un 53 sezonālas darba vietas.

Šogad liela daļa no iesniegtajiem projektiem ir vērsti uz tūrisma attīstību un jaunu pakalpojumu radīšanu. Iesniegtie projekti paredz papildus aprīkojuma un inventāra iegādi ražošanas un pakalpojumu attīstībai. Piemēram, Vētru ielā plānota daudzfunkcionālas ēkas būvniecība, kur tiks iekārtotas tualetes, dušas, velosipēdu novietne/ nomas punkts, remontdarbnīca un telpas kempinga uzraugam. Piešķirot līdzfinansējumu, atbalstīti arī tādi projekti, kas paredz aktīvās atpūtas centra izveidi blakus kafejnīcai “Rietumkrasts” un inventāra iegādi; konteinertipa veikala/ ziepju ražotnes izveidi; piepūšamās atrakciju pilsētiņas “Dzintars” izveidi; mīksto rotaļu/ aktivitāšu/ svinību centra izveidi; ūdenslīdēju un ugunsdzēsēju servisa centra izveidi, mobilās frizētavas izveidi u.c.

Kopumā 18 uzņēmumi plāno realizēt projektus par 546 991 eiro, no kuriem 85 000 ir pašvaldības līdzfinansējums.

Izskatot iesniegtos 27 projektus, ekspertu komisija rekomendēja atbalstīt 18 projektus, kas atbilda projektu konkursa nolikumā minētajām prasībām un kritērijiem. Pēc iesniegto projektu pilnas apjoma realizācijas tiks radītas jaunas darba vietas, piedāvāti jauni pakalpojumi un radīti jauni produkti, tādējādi veicinot pilsētas sociāli ekonomisko situāciju.

Vienas MVK vienam projektam pieļaujamais minimālais līdzfinansējuma apmērs bija 2500 eiro, bet maksimāli pieļaujamais līdzfinansējums – 15 000 eiro. Līdzfinansējums 18 projektu realizētājiem tiks izmaksāts pēc projekta īstenošanas pilnā apmērā.

2017. gadā mazo un vidējo komercsabiedrību projektu konkursa budžets bija 65 000 eiro. Tika iesniegti 32 projekti, no kuriem 15 tika apstiprināti (divi komersanti atteicās). Kopumā pagājušā gada konkursa ietvaros radītas aptuveni 40 jaunas darba vietas, no kurām aptuveni 22 bija sezonas darba vietas.

Mazo un vidējo komercsabiedrību projektu atbalsta programma ir mērķtiecīgs pašvaldības atbalsta instruments uzņēmējdarbības attīstībā. Konkursa mērķis ir veicināt komercdarbību Liepājas pilsētā, sniedzot pašvaldības atbalstu MVK projektiem, kas tiks īstenoti Liepājas pilsētā līdz 2019. gada 31. maijam.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru