Ar šo labo ieradumu palīdzību ikviens var iegūt pievilcīgas aprises ieguldot minimālus pūliņus

Internetā var uziet miljoniem padomu par to kā uzlabot veselību un iegūt skaistumu: skaitot kalorijas, daudz nodarbojoties ar sportu, mazāk ēdot un vēl daudzus citus. Par spīti tam, zinātnieki ir pavisam citās domās. Šie 14 zinātniski apstiprinātie paņēmieni patiesi ļaus tev justies un izskatīties labāk.

1. Neskaiti kalorijas

Augstas kvalitātes pārtika ir svarīgāka par kaloriju skaitīšanu. 20 gadus ilgā pētījumā tika atklāts, ka par liekā svara veidošanos atbildīgi ir tieši cukuroti dzērieni un pusfabrikāti. Tādēļ pievērs uzmanību nevis tam, cik kaloriju satur ēdiens, bet tam, cik tas ir veselīgs.

2. Ēd vairāk augļu un dārzeņu

Augļi un dārzeņi ir lielisks šķiedrvielu, ūdens un mikroelementu avots. Zinātniski pierādīts, ka ikdienā ēdot vairāk augļu un dārzeņu, uzlabojas Vese***a. Tas pats attiecas uz iepirkšanos, ja pusi no iepirkumu groza satura sastāda augļi un dārzeņi, tad tas liecina par veselīgu uzturu.

3. Ēd to ko vēlies un kad vēlies

Dažkārt mēs izslēdzam no ēdienkartes savus iecienītākos pārtikas produktus, tomēr ilgi tā nesanāk noturēties, parasti šādas viļņveida diētas noved pie krasa svara pieauguma. Lai saglabātu labu veselību, mums ir jāēd tas, ko vēlamies, turklāt nejūtoties par to vainīgiem.

4. Izmanto “divu kumosu” principu

Ja nespēj atturēties no kāda neveselīga našķa, tad apmāni smadzenes: nokodies vienu našķa gabalu, izdzer glāzi ūdens un nokodies vēl vienu kārtīgu kumosu. Šādā veidā tu jutīsi sāta sajūtu daudz ātrāk.

5. Uzsāc dienu ar olbaltumvielu devu

Ēdieni, kas satur krietnu devu olbaltumvielu ātri nomāc izsalkuma hormonu – grelīnu. Tieši tādēļ olas, vistas krūtiņa vai grieķu jogurts sniedz sāta sajūtu līdz pat pusdienlaikam.

6. Reizi stundā izkusties vismaz divas minūtes

Ja tev ir sēdošs darbs, padari to par ieradumu reizi stundā piecelties un pastaigās vismaz 1-2 minūtes. Tu vienmēr vari atrast iemeslu, lai aizstaigātu līdz blakus nodaļai vai gaiteņa otram galam. Tas tev palīdzēs būt aktīvam visas dienas garumā.

7. Neēd našķus no paciņas

Ēdot no paciņas vienā rāvienā var apēst lielu daudzumu čipsu, cepumu vai konfekšu. Izliec našķus uz šķīvja vai pārber tos mazākos maisiņos: šādi tu varēsi kontrolēt, cik daudz apēd un kad ir pienācis laiks pārstāt ēst.

8. Izmanto “10 minūšu nosacījumu”

Šis nosacījums pielietojams jebkura laba ieraduma veicināšanai. Ja šodien vēlies agrāk iet gulēt, dari to 10 minūtes pirms plānotā laika. Ja vēlies nodarboties ar jogu, bet nevari tam atrast laiku, sāc ar 10 minūšu ilgu jogas praktizēšanu mājās.

Lai turpinātu lasīt rakstu, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru