Arī tava mašīna spelgoņa laikā “iesālījusies”? Veic šos pasākumus, lai sāls nesabojātu auto!

Ziemā braucot ar automašīnu nepietiek uzmanīties tikai no sniega un apledojuma. Ja ceļu uzturēšanai tiek izmantots sāls, kas izkausē sasalumu, tev noteikti jāzina, ka tas kaitē arī tavam automobilim. Lasot tālāk uzzini, kā pasargāt automašīnu no sāls kaitīgās iedarbības un uzturēt to tīru salā.

Kādam riskam pakļauta mašīna, kurai ir saskarsme ar sāli

Lai arī uz ceļa kaisītais sāls padara braukšanu drošāku, tas izraisa rūsēšanu un koroziju transportlīdzekļa metāliskajās daļās. Ņemot vēra, ka automašīnas apakšdaļa ir pilnībā atsegta un visvairāk pakļauta sāls iedarbībai, tā ir pakļauta vislielākajam riskam.

Šīs ir tās detaļas, kas visvairāk cieš no sāls iedarbības:

– Izplūdes sistēma

– Izpūtējs

– Atsperes

– Balsta rāmis

– Hidrauliskā bremzēšanas sistēma

Ņem vērā, ka rūsa uz automašīnas svarīgākajām detaļām, it īpaši, ja tā nokļuvusi bremžu sistēmā, ir ārkārīgi bīstama. Latvijā, ziemas apstākļos, kad sāls tiek regulāri kaisīts uz brauktuves, noteikti jāparūpējas par tā kaitīgās iedarbības mazināšanu.

Kā pēc iespējas vairāk mazināt sāls iedarbību

Vislabāk šos piesardzības pasākumus veikt pirms ziemas iestāšanās, tomēr profilaktiskos nolūkos var tos īstenot arī ziemas laikā:

– Automašīnas vaskošana. Lai arī vislielākajam riskam pakļauta automašīnas balsta sistēma, nevienam nepatīk redzēt rūsu uz virsbūves, tādēļ arī tai jāpievērš uzmanība. Vaska kārta pasargās auto no sāls iedarbības, līdzīgi kā apavu aizsargkrēms ziemā pasargā apavus no saēšanas.

– Izvairīšanās no peļķēm. Peļķēs satek viss uz ielām izkaisītais sāls un to izšļakstot, sālsūdens nonāk visās iepriekš minētajās, svarīgajās detaļās.

– Veic automašīnas šasijas apstrādi autoservisā. Daudzi autoservisi piedāvā ar īpašu eļļu apstrādāt mašīnas apakšu, tādējādi pasargājot metāla detaļas no rūsēšanas un korozijas.

– Mazgā automašīnu biežāk. Lai gan šķiet, ka ziemā auto mazgāt ir bezjēdzīgi, jo tas jau nākamajā dienā ir netīrs, šāda rīcība pasargās no sāls uzkrāšanās nepasargātajās vietās.

– Izmanto automašīnas apakšas mazgāšanu. Izvēlies automātisko mazgāšanu ar apakšas tīrīšanu .

Avots: dmv.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru