Astoņi noslēpumi “dolāru koka” jeb zāmijas kopšanā – tie reāli palīdz!

Šis augs nesīs jums veiksmi!

Lasi vēl: Vasilisa Volodina stāsta, ko katrai zodiaka zīmei sagaidīt no 8. marta

Jūs noteikti kaut reizi esat dzirdējuši par tautā saukto “dolāru koku” jeb zāmiju. Tas atšķiras ar savām spožajām, glancētajām lapām un spējām piesaistīt naudas līdzekļus.
Taču atcerieties, ka šis dolāru koks naudu sāks nest tikai tad, kad sāks ziedēt. Šis augs to dara ļoti reti, turklāt arī tikai tad, ja tiek pareizi kopts.

Lūk, astoņi noslēpumi, kas palīdzēs jums pareizi kopt savu zāmiju un likt tai ziedēt.

Apgaismojums
Augu ir jāliek tādā vietā, lai tas vismaz 6 – 8 stundas dienā saņemtu saules gaismu. Viņiem vislabāk patīk maiga gaisma. Nolikt uz palodzes šo augu tik vienkārši neizdosies, jo pieauguši šīs sugas augi ir ļoti lieli. Tādēļ droši lieciet to uz zemes jebkurā vietā jūsu mājā.
Laistīšana
Zāmiju jālaista tikai tad, ja redzat, ka augsne ir pavisam sausa. Šī auga gadījumā labāk to ir laikus neapliet, nekā pārliet. Pārlieku bieža laistīšana panāks to, ka auga saknes sāks bojāties un augs lēnām nomirs.
Gaisa mitrums telpā, kur atrodas šis augs
Šiem augiem mitrums telpā neko nesniedz. Vienīgi tad, ja telpā ir pārāk sauss gaiss, zāmija var zaudēt pāris apakšējās lapiņas, kuras vienkārši nokaltīs. Taču šīs lapiņas krīt ne tikai tādēļ, ka zaudē mitrumu, bet arī vecuma dēļ.
Temperatūra
Zāmijas vislabāk jūtas siltumā. Ziemā telpai, kurā atrodas zāmija, nevajadzētu atdzist zemāk par +16 grādiem. Taču karstums un sauss laiks viņus nebiedē, jo īpaši augam nemaz nekaitē.
Auga augsne
Lai sagatavotu augsni savai zāmijai, nopērciet universālo zemi un sagatavojiet to savam augam paši. Izmantojiet melno zemi, kūdru un smiltis vienādā attiecībā. Šim naudas kokam, kā jebkuram citam augam, nepatīk ūdens aizture, tādēļ parūpējieties par sava auga pienācīgu drenāžu. Pretējā gadījumā jūsu augs sāks lēnām novīst.
Mēslojums, citas barības vielas
Tāpat, kā jebkuram citam augam, arī zāmijai laiku pa laikam nepieciešama barības vielu padeve. Tas paātrinās auga augšanu, kas pēc dabas ir lēni augošie. Jaunie “mazulīši” var sākt rasties ik pa pusgadu vai gadu.
Pārstādīšana
Zāmiju nepieciešams pārstādīt tā apjoma palielināšanai, tādēļ tas jādara katru gadu. Vēlāk pārstādīšana būs nepieciešama vien reizi divos gados. Pieaugušos augus (apmēram 6 – 7 gadus vecus) jāpārstāda ik pa pieciem gadiem.
Pavairošana
Zāmijas spraudeņu, daļiņu pavairošana ar lapiņām u augsni. To pavairošana notiek pa taisno kūdras un smilšu augsnē, kas pārklāta ar plastmasas maisiņu, radot siltumnīcas efektu. Gala rezultātā vajadzētu rasties gan saknēm, gan paša auga dīgstam.

Pat tad, ja jums īsti nepatīk ņemšanās ap augiem, droši varat sev mājās ieviest zāmiju. Šis augs nebūt nav izvēlīgs tā kopšanā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru