Atklāta Ghetto Games desmitā sezona

Svētdien, 13.maijā pl.19.00 ar grandiozu šovu un vēl nebijušu starptautisko 3 pret 3 basketbola turnīru, Grīziņkalna sporta kompleksā tika atklāta Latvijā lielākās jauniešu ielu sporta un kultūras kustības «Ghetto Games» desmitā sezona.

”Ghetto Basket” desmitās sezonas pirmajā 3×3 basketbola turnīrā ”Ghetto Basket – Ticket to Moscow Open” svētdien Rīgā, Grīziņkalnā par Pro grupas astoņu valstu kopumā 38 komandu konkurencē par pirmajiem čempioniem kļuva ”Ghetto Basket” kvartets – Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Mārtiņš Šteinbergs un Roberts Pāže. ”Ghetto Basket” komanda arī izcīnija braucienu uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3×3 basketbola Pasaules tūres kvalifikācijas turnīru ”Tinkoff Moscow Challenger”, kas 18. un 19. maijā notiks Maskavā (Krievija).

Par Ghetto Games desmitās sezonas pasākumiem

Kā viens no sezonas spilgtākajiem notikumiem ir pasaulē vērienīgākais slam-dunk šovs ”Kings of Air”, kas šogad norisināsies 10.jūlijā Grīziņkalnā. Visiem apmeklētājiem būs iespējams redzēt tā saucamo ”lidojošo basketbolistu” šovu, kas būs interesanti arī tiem, kuriem basketbols nav iecienītākais no sporta veidiem. Pērn slam-dunk konkursu apmeklēja 3000 skatītāju.

Asu izjūtu cienītāji tiek Grīziņaklnā laipni gaidīti 11.jūnijā un 13.augustā uz starptautiskajām pankrationa sacensībām ”Ghetto Fight”. Tradicionāli, ”Ghetto Fight” dalībnieku pavadībā, pirms sacensībām tiks rīkotas pašaizsardzības meistarklases sievietēm. 16.jūnijā norisināsies vēl viens vērienīgs notikums, kas jau pērn Jūrmalas pilsētas kūrorta svētkos iemantoja plašu rezonansi – starptautiskās ielu deju sacensības ”Ghetto Dance Hardcore Battle”.

No 27. līdz 29.jūlijam septīto reizi norisināsies GGFFEST Ventspilī, kura ietvaros trīs dienu garumā skatītājus sagaida augsta mēroga BMX freestyle sportistu sniegums, kā arī agresīvo skrituļslidotāju un strītbaik frīstaila motciklu šovs, kā arī daudzas citas aktivitātes visai ģimenei. Kā festivāla kulminācija būs FIBA Pasaules tūres kvalifikācijas posma sacensību norise 3 pret 3 basketbolā ”Ghetto Basket Ventspils Challenger”. Kā zināms tad 2020.gadā Tokijā notiekošo Olimpisko spēļu programmā ir iekļauts arī 3 pret 3 basketbols.

Ghetto Games šogad arī norisināsies tādās Latvijas pilsētās kā Ventspilī, Krāslavā, Cēsīs, Daugavpilī, Ogrē, Alūksnē, Kuldīgā, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā un Smiltenē. Ieeja Ghetto Games pasākumos ir bez maksas un dalība bērniem un jauniešiem Ghetto Games pasākumos, kā līdz šim, paliks bez maksas. Vairāk informācijas Ghetto.lv un sociālajos tīklos – Facebook un Instagram.

„Ghetto Games” organizē: Ghetto Family

 

„Ghetto Games” sezonas galvenie partneri:

Rīgas pašvaldība,  Rīgas Brīvostas pārvalde, Latvijas Nafta

„Ghetto Games” atbalsta: Live Riga, Maxima, Ķekava, Latvijas Tautas Sporta asociācija, Mārtiņa Beķereja, Būvniecības ABC, Mangaļi, Jaunatnes starptautisko programme aģentūra un Jaunatnes valsts programma.

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

 

Informatīvi atbalsta: Izdevniecība “Rīgas Viļņi”, Sporta Avīze, Vides reklāma “JCDecaux”, TNT, Radio TEV, TV24.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru