Atrod piesietu sunīti un blakus tam atstāta zīmīte ar tekstu…

Te viss kļuva skaidrs – kāds vēlējās tik drastiskā veidā atteikties no sava mājdzīvnieka.

Lasi vēl: Māte bērnu nosēdināja ar seju braukšanas virzienā un tagad lūdz, nevienam neatkārtot viņas kļūdu

Uz blakus esošās zīmītes bija suņa vārds un vecums – tikai sausa informācija, nekā vairāk…

Suns bija tādā stresā, ka tas nelaida sev klāt cilvēkus, tādēļ garāmgājēji sazinājās ar brīvprātīgo biedrību “Best friend”. Uz notikuma vietu nekavējoties devās dzīvnieku aizstāve Jana Fenenko.

“Briesmīga bezatbildība… Sava brīvprātīgā darba laikā esmu redzējusi daudz ko, taču katru reizi mani nebeidz pārsteigt cilvēku cietsirdība. Labi vismaz, ka suns tika atstāts parkā, nevis mežā, kur to neviens nekad neatrastu,” stāsta meitene.

Visticamākais, ka suns atvests no citas pilsētas, lai tas tiešām nespētu atgriezties mājās. Suns nesaprata, kādēļ ar viņu tā izrīkojās, tādēļ pret citiem cilvēkiem izrādīja agresijas pazīmes. Janai nācās saukt palīgā pieredzējušu kinologu, lai tiktu galā ar sabiedēto dzīvnieku.

Marija, kas strādā par kinologu, spēja rast ar suni kopēju valodu, lai pēc tam aizvestu viņu uz veterināro klīniku. Tur dzīvnieks tika apskatīts un tam diagnosticēja ielaistu dermatītu. Visticamākais, ka saimnieki nevēlējās ņemties ar dzīvnieka ārstēšanu un tādēļ nolēma to atstāt.

Lasi vēl: Cilvēks – suns: Stāsts par cilvēku, kurš ”pārstādīja” sev suņa purnu

Pašlaik suns atrodas Marijas uzraudzībā un viņam tiek veikts ārstēšanas kurss. Jana bija tā, kas ar šo skumjo stāstu dalījās internetā. Pie viņas jau ir vērsušies vairāki cilvēki ar vēlmi sunīti ņemt pie sevis.

“Šis gadījums ir spilgts piemērs tam, kā tiek papildinātas patversmes telpas. Diemžēl ir maz ticams, ka suņa saimnieki tiks atrasti un pienācīgi sodīti…” ar savu viedokli dalījās Jana.

Ceram, ka suņa jaunais saimnieks būs mīlošs un atbildīgs cilvēks.

Abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru