Audzinām vīrieti: 17 padomi puiku mammām

12. Paskaidrojiet, ka izrādīt vājību – tas ne vienmēr ir kauns. Rakstura un muskuļu spēks tiek palielināts katru dienu ar neatlaidīgu darbu. Tāpēc zēnam vēl ir laiks kļūt patiesi stipram.

Audzinām vīrieti: 17 padomi puiku mammām
13. Lai tēvs viņam iemāca galvenās lietas. Neatstādiniet tēvu no audzināšanas procesa. Ir lietas, kuras var izskaidrot un parādīt tikai viņš. Ņemiet vērā, ka zēniem ir ļoti svarīga vīrieša sabiedrība.

14. Iemāciet viņu nekautrēties no glāstiem. Pieaugušie zēni sāk kautrēties, kad mamma skūpsta un apskauj viņu. Paskaidrojiet, ka pareizas maiguma izpausmes ir pilnīgi dabiskas.

15. Atcerieties, ka zēnu emocijas ir dziļākas, nekā izskatās pirmajā acu uzmetienā. Viņi tās slēpj. Daži – dabiskas atturības dēļ, citi – uzskatot, ka emocijas ir vājums, kas raksturīgs meitenēm.

16. Atcerieties: visa zēna dzīve ir viena vienīga sacensība. Kas ātrāk nokļūt līdz skolai, kam ir “foršāks” velosipēds, kuram ir vairāk attīstīti muskuļi utt. Tieksme uz sacensībām ir ielikta vīriešu dabā.

17. Ņemiet vērā, ka viņam nav īsti ideāla runa. Mazsaprotams leksikons, rupji (ak, Dievs!) vārdi ir tas, ko sauc par “izmēģināt dzīvi uz pilnu klapi”. Zēns iepazīst apkārtējo pasauli arī tādā veidā. Nav vērts viņu nosodīt par nejaušu nolamāšanos. Jo vairāk jūs aizliegsiet, jo vairāk viņš izmantos šos vārdus.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru