Autovadītājs ārpus apdzīvotas vietas brauc ar 93km/h, bet Pol***ja soda viņu par traukšanos ar 151km/h un uz vietas atņem tiesības

Facebook lietotājs Aivars Beizaks savā laika joslā dalījies ar satraucošu video materiālu, kas uzņemts ar automašīnā esošo video reģistratoru. Video ne pa jokam saniknojis daudzus autobraucējus, jo ikviens tad var kļūt par šādas kļūdas upuri.

Pats Aivars norāda, ka pēc šī gadījuma bija spiests palikt meža vidū bez tiesībām, bet ar dusmām par netaisnību. Vīrietis papildina, ka cīnīsies, lai panāktu taisnību. Vienīgais, kas tagad var glābt situāciju ir Aivara automašīnā esošais video reģistrators, kas aprīkots ar spidometru – tas fiksējis ātrumu ar kādu dotajā brīdī braukts, tas nozīmē, ka šoferis varēs pierādīt savu taisnību. Komentētāji pie šī ieraksta atzīmējuši, ka braukšanas ātrumu var aprēķināt arī pēc video ierakstā redzamajiem ceļa stabiņiem, kas izvietoti ik pēc 100 metriem.Veicot vienkāršu aprēķinu varam secināt, ka automašīna tiešām nebrauc ātrāk par +/- 90 km/h.

Ko par esošo situāciju saka Valsts Pol***ja?

Pol***jas darbinieki pavēstījuši, ka nepamatoti piespriesta soda gadījumā ikvienam ir tiesības to 10 dienu laikā pārsūdzēt, iesniedzot savam viedoklim par labu liecinošus pierādījumus, kas šajā gadījumā ir video materiāls.

Pol***jas Facebook kontā skaidrots plašāk: “Ņemot vērā šodien sociālajos tīklos izskanējošo informāciju par kādu fiksēto ātrumpārkāpumu un iespējami nepamatoti piemērotu sodu, atgādinām – ja autovadītājs nepiekrīt administratīvā pārkāpuma protokola pieņemtajam lēmumam, viņam ir visas tiesības to apstrīdēt likuma noteiktajā kārtībā.

Izvērtējot Pol***jas rīcībā esošo informāciju un netrafarētās Pol***jas automašīnas fiksēto video materiālu, šobrīd nav pamata apšaubīt pieņemto lēmumu.

Šajā gadījumā, kā jau minējām, ja autovadītājs nepiekrīt administratīvā pārkāpuma protokola pieņemtajam lēmumam, to var apstrīdēt. Aicinām konkrēto vadītāju izmantot savas tiesības un 10 darba dienu laikā vērsties policijā ar pārsūdzību, pievienojot viņa rīcībā esošos materiālus un video.”

Noskaties autobraucēja video:

Avots: facebook.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru