Autovadītāju ievērībai: sākoties Positivus festivālam, uz Tallinas šosejas būs intensīvāka satiksme

Sākoties mūzikas festivālam Positivus, kas nedēļas nogalē norisināsies Salacgrīvā, autovadītājiem jārēķinās ar intensīvu satiksmi uz Tallinas šosejas. Festivāla apmeklētājiem ir jāņem vērā, ka uz Tallinas šosejas posmā no Duntes līdz Svētciemam (48.-81. km) vēl nav beigušies seguma atjaunošanas darbi un saglabāsies ātruma ierobežojums 70 km/h.

Ceļu būvdarbi turpinās arī citviet visos Latvijas reģionos. To vietās svarīgi ievērot satiksmes organizāciju, pagaidu luksoforu signālus un satiksmes regulētāju norādes, lai satiksme caur būvobjektiem noritētu raiti un nerastos sastrēgumi, jo atsevišķos būvobjektos transportlīdzekļiem nav iespējams samainīties vietām. Neievērojot satiksmes ierobežojumus, var izraisīt pamatīgus sastrēgumus un apgrūtināt braukšanu sev un citiem satiksmes dalībniekiem.

Pierīgā turpinās būvdarbi uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) Saulkalnes pusē. Tur ir ievērojami satiksmes ierobežojumi, kuru dēļ satiksme ir stipri palēnināta. Gan tranzīta transportam, gan vietējiem iedzīvotājiem iesakām izvēlēties apbraucamos ceļus. Remontdarbus uz Rīgas apvedceļa A4 iespējams izbraukt pusstundā:

ceļa Ulbroka–Ogre (P5) krustojumā ar Rīgas apvedceļu drīkst braukt tikai taisni, nogriešanās uz apvedceļu ir aizliegta;

apvedceļa remontposmā ir trīs luksoforu posmi, nepieciešamības gadījumā satiksmi organizē regulētāji;

uz tilta pār Mazo Juglu ir platuma ierobežojums 3,5 m.

Turpinās seguma atjaunošanas būvdarbi Rīgas apvedceļa A5 (Salaspils–Babīte) sākumposmā pie Salaspils uz nobrauktuvēm uz Daugavpils šoseju (A6). Naktī uz sestdienu 21. jūliju no plkst. 21:00 līdz 06:00 notiks A5 nobrauktuves uz A6 Daugavpils virzienā nomales izbūve un nobrauktuve būs satiksmei slēgta. Apbraukšana paredzēta pa apbraucamajiem ceļiem ar apgriešanās vietu pie Salaspils memoriāla.

Uz Daugavpils šosejas (A6) jārēķinās ar ceļa remontdarbiem vēl vairākos posmos. Rīgai tuvākie remontposmi ir šādi:

· no Ikšķiles līdz Ogrei;

· caurtekas remontdarbi starp Lielvārdi un Kaibalu;

· no Dzelmēm līdz Klidziņai;

· remontdarbi notiek arī uz tilta pār Aivieksti, un satiksme Daugavpils virzienā uz notiek pār tiltu, bet Rīgas virzienā tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem; platuma ierobežojums uz tilta ir 3,5m, masas ierobežojums – 45 t.

Plašākie remontdarbi ir uz reģionālā autoceļa Augšlīgatne–Skrīveri (P32) no Madlienas līdz Skrīveriem, kur ir 16 luksoforu posmi, to izbraukšana prasa pusotru stundu. Platuma ierobežojums tiltam pār Ogri ir 3 m.

Uz reģionālā autoceļa Rēzekne–Gulbene (P36) remontdarbi un ceļš no Rēzeknes apvedceļa līdz Dricāniem prasa stundu, jo ir seši luksoforu posmi un vēl 3 m platuma ierobežojums posmā no Rēzeknes līdz Audriņiem.

Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem (A12) turpinās plaši remontdarbi ar trīs līdz četriem luksoforu posmiem pa dienu, remontposmu var izbraukt 40 minūtēs.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Latgalē:

uz autoceļa Krāslava–Preiļi–Madona (P62) posmā no Bašķiem līdz Preiļiem ir septiņi luksoforu posmi; tiem, kas dodas no Rīgas uz Aglonu vai otrādi, iesakām izmantot Daugavpils šoseju (A6), autoceļu Višķi–Nīcgale (P64) un Rēzeknes–Daugavpils ceļu (A13);

pusstundu ceļā prasa arī šī paša ceļa (P62) posms no Steķiem līdz Atašienes krustojumam (A12) ar trim luksoforu posmiem;

pusstunda ceļā paies no Pušmucovas līdz Ludzai (P49) ar trim luksoforu posmiem; tur ir slēgta satiksme posmā no pagrieziena uz Deglavu līdz pieturvietai Blonti; apbraucamais ceļš caur Blontiem pa valsts vietējiem ceļiem Malzūbi-Istalsna-Perekļi (V506), Seļekova-Degļova-Goliševa (V507) un pašvaldības ceļu;

satiksme pāri Daugavai uz Daugavpils apvedceļa (A14) tiek organizēta ar luksoforiem; augstuma ierobežojums pār pagaidu tiltu ir 4,2 m, platuma ierobežojums – 2,7 m.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Vidzemē:

Tīnūži–Koknese (P80) 5 km garais remontposms no Tīnūžiem Kokneses virzienā izbraucams pusstundā;

Kaķupītes caurtekas remontposmā uz Vidzemes šosejas (A2) ir platuma ierobežojums 3,5 m;

uz autoceļa Pļaviņas–Madona–Gulbene (P37) posmā no pagrieziena uz Kaipiem līdz pagriezienam uz Gulbīti ir četri luksoforu posmi, tos var izbraukt pusstundā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Zemgalē:

Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) posmā no rotācijas apļa krustojumā ar ceļu Sērene–Kalnieši (P86) līdz Neretai ir četri luksoforu posmi un pusstunda ceļā;

Aizkraukle–Jēkabpils (P76) remontposmā uz apbraucamā ceļa pār Rudzaites upi (36,5. km) platuma ierobežojums ir 3 m;

Ķekava–Skaistkalne (P89) posmā no Mežvidiem līdz Vecumniekiem ir trīs luksoforu posmi un pusstunda ceļā;

Jelgava–Iecava (P93) posmā no Jelgavas šosejas (A8) līdz pagriezienam uz Katrīnsilu ir divi luksoforu posmi un pusstunda ceļā; posmā ar reversīvo satiksmi platuma ierobežojums 3 m;

Jelgava–Tukums (P98) remontposmā satiksmei ir slēgts 200 m posms pie Tušķiem ar apbraucamo ceļu pa P97 un V1065.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Kurzemē:

uz Liepājas šosejas (A9) aiz Saldus – trīs luksoforu posmi, darbi sākušies arī posmā pirms Skrundas;

uz autoceļa Ventspils–Grobiņa (P111) posmā no Labraga līdz Mežainei aktīvo būvdarbu laikā ir septiņi līdz deviņi luksoforu posmi un stunda ceļā;

uz Klaipēdas šosejas (A11) posmā no Rucavas līdz Lietuvas robežai ir četri luksoforu posmi, un tie prasa nepilnu pusstundu ceļā;

remonts arī uz autoceļa Ezere–Embūte–Grobiņa (P106) posmā no Ezeres līdz Liepiņām, un pusstunda ceļā.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru