Bērns nav līme un nespēs izglābt no šķiršanās, taču daži to nesaprot

Ja laulības dzīve ir nolemta un nav nekādas vēlmes atjaunot kādreizējās jūtas, tad viss ir bezcerīgi. Ir ģimenes, kuras dzīvo kopā tikai savu bērnu dēļ. Atsevišķas gultas, pilnīgi dažādas dzīves un intereses.

Viss tikai bērnu dēļ. Kā tik viņiem ir labi! Bet par kādu labumu var būt runa, ja bērns ilgstoši redz un izjūt šo slēpto naidu starp diviem sev tuvākajiem cilvēkiem un nemitīgi atrodas saspringtā situācijā?

Sabiedrības viedoklis šajā jautājumā dalās divās daļās. Daži uzskata, ka attiecības ir jāsaglabā pat neskatoties uz to, ka tajās ir zudusi mīlestība, jo svarīgākai ir, lai bērns augtu pilnvērtīgā ģimenē. Savukārt citi ir pārliecināti, ka nav vērts. Un viņu viedoklim piekrīt arī psihologi.

Lasi vēl: Esiet uzmanīgi, ja sarkstat pēc alkohola lietošanas

Ir grūti apstrīdēt faktu, ka šķiršanās vienmēr sagādā stresu bērniem. Taču spēcīgs stresa faktors ir arī saspīlētas vai vienaldzīgas attiecības starp vecākiem, kas kļuvuši sveši viens otram.

Pilnīgi noteikti nav vērts gādāt otru, trešo vai ceturto bērnu tikai tāpēc, lai piesaistītu sev cilvēku, kurš jau sen kļuvis par svešinieku.

Kā var paļauties uz vīrieti, kurš tūlīt pat ir gatavs pamest savu ģimeni, kāpēc jūs uzskatāt, ka viņš nespers šo soli nākotnē? Bērns nav nedz „līme”, nedz attiecību instruments, tā ir patstāvīga personība, kurai arī ir tiesības uz laimīgu bērnību.

Avots:

misstits

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru