Blondīne ar Land Rover notrieca govi, pēc tam uzrakstīja vēstuli ražotnes direktoram. Par viņa atbildi es joprojām smejos jau kādas 15 minūtes

Cienījamā Nataļja!

Ar interesi iepazinos ar jūsu iesniegumu un tam pievienoto pielikumu.
Būtu gatavs atvainoties par ceļu satiksmes negadījumu, kas noticis manas vainas dēļ, taču šoreiz atturēšos, jo savu vainu notikušajā nesaskatu vispār.

Lasi vēl: Kuri sieviešu vārdi izstaro vislielāko enerģiju?
Turklāt ļaušos pieminēt, ka jūsu izmantotais transportlīdzeklis varēja tikt izmantots speciāli ar nolūku nogalināt nevainīgo dzīvnieku (priecājieties, ka šis incidents nenotika Indijā, kur govs tiek uzskatīta par svētu dzīvnieku).
Materiālā, kuru jūs nosūtījāt man pielikumā, netiek ziņots, ka vaina ir bijusi mana, proti, govs nerīkojās pēc maniem norādījumiem, pieņemot mokpilnu nāvi ar domu speciāli nodarīt pāri jūsu spēkratam.
Es pat nebiju personīgi pazīstams ar aizgājušo lopu, tādēļ nemaz nevarēju viņai sniegt šādas norādes.
Pēc maniem uzskatiem, daudz loģiskāks ir cits skaidrojums: vadītājs, neievērojot atļauto braukšanas ātrumu un nespējot savaldīt sevis vadīto spēkratu, vadītāja nepietiekamās pieredzes un ceļu satiksmes noteikumu nezināšanas dēļ, nepieņēma pareizos drošības lēmumus, lai izvairītos no iespējamās un nu jau notikušās sadursmes.
Parasti autovadītāji samazina ātrumu, ja tālumā uz ceļa ierauga dzīvnieku, īpaši tad, ja tas ir liels un vēl ar ragiem.
Tā kā man nav pieejama govs liecība, es nedomāju, ka govs speciāli slēpās krūmos un gaidīja brīdi, kad pēkšņi izskriet ārā uz ceļa pretī braucošai, proti, jūsu mašīnai.
Esmu gatavs sagatavot tiesai dokumentus par to, ka govs netika speciāli sagatavota tam, lai darītu šādas lietas, turklāt varu pierādīt to, ka dzīvnieks vispār ticis raksturots kā labsirdīgs, lēnīgs un miermīlīgs. Lopam netika novērotas pašnāvnieciskas vai teroristiska rakstura noslieces, tāpat netika novērota personiska nepatika pret Land Rover automobiļiem. Sadzīvē govs uzvedās ļoti paklausīgi un pienācīgi.
Tāpat jūs noteikti zināt to, ka par mirušajiem ir jārunā kaut kas labs vai nedrīkst runāt vispār.
Šo visu iepriekš minēto iemeslu dēļ es atsakos segt jums kā autovadītājam jebkādu kompensāciju par jums sniegtajiem zaudējumiem.
Lūgums neuzskatīt to par atteikumu brīvprātīgi pildīt saistības iepriekš norādītajā laika posmā, jo gan pienākumu esamība, gan desmit dienu periods ir jūsu advokātu kļūdainā izpratne par lietu, kurai papildu izmaksas, šķiet, šajā gadījumā vispār nav piemērojamas.
Šāda vēršanās pie ārējo lietu vadītāja jau parāda advokāta kompetenci, jo kompensācijas prasījums pret parādnieku tiek iesniegts nevis civilajā vai citā tiesvedībā, bet gan saskaņā ar federālo likumu par maksātnespēju (bankrotu).
Līdzko jūs iesniegsiet prasību saskaņā ar valsts likumiem, tie noteiks savu kompensācijas atmaksas datumu, kas nebūs saskaņots ar jūsu vajadzībām vai vēlmēm, bet gan ar likumā noteikto pantu.
Papildinot visu iepriekš minēto, tā kā ne mana, ne govs vaina netika pierādīta, esmu ar mieru saukt pie atbildības patieso ceļu satiksmes negadījuma vaininieku un vest viņus pie atbildības (pilsoņu, administratīvās), kas noveda pie putnu fabrikas tik iemīļotās gotiņas nāves.
Tāpat tiks pieprasīta morālā kompensācija putnu fabrikas piena nodaļas darbiniekiem, kā arī lopiņa ģimenei un radiniekiem.
Jūsu piedāvājumi par labprātīgu zaudējumu atmaksu vai tā neesamību tiks izskatīti ar sapratni (pat pēc norādītā termiņa iztecēšanas).

Ar cieņu un lielo patiku par jūsu iesniegtās vēstules lasīšanu un atbildes sniegšanu-
ārējo lietu vadītājs N.G. Taimanovs

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru