Brīdinājums: nejauciet kopā šos uztura bagātinātājus!!! Pievērsiet uzmanību!

Mūsdienās cilvēki pērk zāles bez receptes biežāk, nekā agrāk. Turklāt viņi lieto vairāk piedevas – sākot ar minerālu un vitamīna K kapsulām līdz pat eļļām.

Lielākā daļa no šīm piedevām un to savienošana ar tabletēm var būt daudz riskantāka, nekā daudzi lietotāji iedomājas.

Ekspertu brīdinājums!!!

Pēc Deivida S. Seresa vārdiem, dabīgas lietas ne vienmēr ir drošas. Viņš arī paskaidro, ka dažādu piedevu izmantošanas iemesli rodas no uzmanības koncentrēšaa uz lielām populācijām, kas savā ēdienkartē izmanto šīs vielas, un viņiem, kā likums, ir labāki Vese***as rādītāji. Un tomēr, kad šīs vielas tiek uzņemtas kā piedevas, tās kļūst koncentrētākas. Viņš arī pieilst, ka lietotājiem ir jāapzinās šo piedevu toksiskums un piedevu savstarpējā iedarbība ar citiem ārstniecības līdzekļiem.

Jums ir jābūt uzmanīgiem, izmantojot piedevas kopā ar dažādām zālēm un citiem ārstniecības līdzekļiem.

Zivju eļļa

Zāļu savstarpējā iedarbība: zivju eļļas lietošana ar As**sspiedienu pazeminošu iedarbību var pasliktināt zāļu ietekmi un var ievērojami samazināt As**sspiedienu. Turklāt jābūt uzmanīgiem, lietojot zivju eļļu ar citām zālēm, kas paaugstina asiņošanas risku. Tādas zāles ir, piemēram, ibuprofēns, aspirīns un naproksēns.

Kontrindikācijas: kad jūs lietojat lielu daudzumu zivju eļļas kopā ar zālītēm, kas mazina As**s sarecēšanu, piemēram, ginko biloba, tas var izraisīt asiņošanu.

Melatonīns

Ārstnieciskā iedarbība: melatonīna lietošana var izraisīt miegainumu. Kad jūs lietojat sedatīvos preparātus, piemēram, benzodiazepīnus un citus antidepresantus, jūs varat kļūt ārkārtīgi miegains. Melatonīns var arī palēnināt As**s sarecēšanu. Tas var palielināt asiņošanas un zilumu parādīšanās risku. Lietojot zāles, lai kontrolētu As**sspiedienu, izvairieties no melatonīna, jo tas var paaugstināt jūsu As**sspiedienu.

Kontrindikācijas: kad jūs melatonīnu lietojat kopā ar citām piedevām, kam piemīt sedatīvas īpašības, piemēram, balderiāns un As**szāle, tas var pastiprināt efektus un blakusefektus, ko izraisa melatonīns.

Kalcijs

Priekšrocības: tam ķermenī ir neskaitāmas priekšrocības. Jūsu muskuļiem, nerviem un sirdij ir nepieciešams kalcijs, lai tie varētu pienācīgi darboties. Daži citi pētījumi liecina, ka situācijā, kad kalcijs tiek lietots kopā ar vitamīnu D, tam var piemist vēl vairāk priekšrocību.

Kontrindikācijas: tas var traucēt dažādu zāļu iedarbību, piemēram, bisfosfonāti, tai skaitā Alendronāts, antibiotikas tetraciklīnā. Tas var pat kontrindicēt ar dažām As**sspiedienu kontrolējošām zālēm.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru