Cik tad nepieciešams, lai izdzīvotu? Labklājības ministrija sāks pētīt iztikas minimumu, cik tad cilvēkam vajag!

Zināms, ka labklājības ministrija jau ir izsludinājusi iepirkuma iztikas, tā saukto minimuma groza izstrādāšanai. Tā pirmdien intervijā LNT raidījumā “900” sekundes paziņoja labklājības ministre Ramonda Petraviča, kura pārstāv KPV LV.

Konkrētais pētījums būšot gatavs pussotra gad laikā, pie tam, šim izstrādātajam grozam nebūs likumdošanas spēka, kā arī pēc tā noteikti netiks noteikta pensija. Šis konkrētais plāns parādīts tieši to, cik daudz līdzekļu mēnesī būs vajadzīgs, lai izdzīvotu.

Tāpat Petraviča paziņoja, ka nākamajā gadā ir plānots celt minimālās pensijas, kā arī sociālā nodrošinājuma pabalstus, mainot visa aprēķina bāzi no 64 uz 99 Eiro.

Tāpat ministrei tika prasīts par deinstitucionalizāciju. Viņa pastāstīja to, ka Latvijā veseli 794 bērni, joprojām dzīvo institūcijās. Viņa gan izteicās par to, ka atteikties no institūcijām nebūs iespējams, tāpēc, ka bērni ar smagu Vese***as stāvokli vai dažādiem traucējumiem ģimeni visticamāk atrast nespēs.

Taču ministrija darīs visu un strādās, lai bērnus ar īpašām vajadzībām pielāgotu ģimenei un darītu pietiekami daudz, lai tie varētu atveseļoties!

Video :

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru