Circle K izjūtot degvielas boikotētāju spiedienu publicē ierakstu, kurā apgalvo, ka protestētāji neko nepanāks

Daudzi no lasītajiem noteikti jau zina par pagājušās nedēļas sākumā “palaisto” akciju, kuras ietvaros Facebook lietotāji aicina savus draugus nedēļu nedoties uzpildīt degvielu tieši Circle K uzpildes stacijās, lai protestētu pret augstajām degvielas cenām, kas nemainās par spīti degvielas cenu kritumam biržās.

Jāatzīst, ka šī akcija izvērtusies visai vērienīga, tādēļ arī Circle K Latvija vadība ķērusies pie lietas, lai nezaudētu klientus un censtos apturēt saniknotos protestētājus.

Circle K Latvija savā Facebok kontā vēsta:

“Vai sociālo mediju kustība tiešām var ietekmēt degvielas cenu?

Pēdējā mēneša degvielas cenu kāpums ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē pamatā saistīts ar augsto degvielas produktu cenu pieaugumu biržā, kāds pēdējoreiz novērots 2014. gada nogalē. Lai arī cilvēciski saprotam sabiedrības sašutumu, jāņem vērā, ka vairāk nekā 90% no degvielas cenas mazumtirdzniecībā veido pašizmaksa.

Cenu kāpuma brīžos tirgotāji nav ieguvēji – pircēji ļoti jūtīgi reaģē uz cenu svārstībām un pieauguma brīžos to iegādājas mazāk, tikmēr degvielas tirgotājam krītošu ienākumu laikā jāturpina segt nemainīgās izmaksas.

Jāapzinās, ka Latvijas ekonomiskie vai sociālpolitiskie notikumi nevar būtiski ietekmēt degvielas cenu. Latvija un pat Baltijas valstis ir ļoti neliels tirgus,savukārt cenu izmaiņas pasaules biržās ietekmē notikumi ekonomiskajā ziņā daudz lielākos reģionos.”

Par spīti Circle K vēstījuma idejai “boikota” dalībnieki tagad vēl apņēmīgāk skatās uz dalību šajā akcijā, jo viņus saniknojis uzņēmuma pārstāvju retoriskais jautājums “Vai sociālo mediju kustība tiešām var ietekmēt degvielas cenu?”

Avots: facebook.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru