Darba vizītē Latvijā ieradīsies Polijas ārlietu ministrs

2018. gada 9. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiksies ar Polijas ārlietu ministru Jaceku Čaputoviču (Jacek Czaputowicz), kurš Latvijā ieradīsies darba vizītē.

Ministri plāno pārrunāt abu valstu divpusējo attiecību un reģionālās sadarbības jautājumus, situāciju reģionā, kā arī apspriest drošības politikas aktualitātes. Sarunā uzmanība tiks pievērsta arī aktuālajiem Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumiem – diskusijai par ES nākotni, sadarbībai ar Lielbritāniju pēc tās izstāšanās no ES, kā arī Eiropas Komisijas priekšlikumam ES budžetam 2021.-2027. gadam.

Vizītes laikā Polijas ārlietu ministrs plāno arī apmeklēt Ādažu militāro bāzi, kurā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā uzturas Polijas tanku rota ar atbalsta elementiem vairāk nekā 160 poļu karavīru sastāvā. Savukārt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Polijas ārlietu ministrs dāvinās grāmatu Tautas grāmatu plauktam.

J. Čaputovičs ārlietu ministra amatā stājās šī gada 9. janvārī. Līdz tam viņš ir strādājis Polijas Ārlietu ministrijā, bijis Diplomātiskās akadēmijas vadītājs un Publiskās administrācijas skolas vadītājs, kā arī strādājis Eiropas Integrācijas komitejā un bijis Polijas Civildienesta vadītāja vietnieks. J. Čaputovičs bijis pasniedzējs un pētnieks Varšavas Universitātes Politikas zinātnes un Starptautisko studiju fakultātes Eiropas studiju institūtā, kur īpaši specializējies Eiropas integrācijas jomā. Viņš ir autors vairāk nekā 100 rakstiem un monogrāfijām.

Mediju ievērībai!

Plkst. 10.15 – Polijas ārlietu ministrs Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pasniedz grāmatas dāvinājumu Tautas grāmatu plauktam

Kontaktiem LNB: sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts, mob. 26472501; Korporatīvās komunikācijas vadītāja Anna Muhka, mob. 29474534

Plkst. 11.55 – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sagaida Polijas ārlietu ministru Jaceku Čaputoviču Ārlietu ministrijā

Foto un video iespēja Ārlietu ministrijas foajē

Plkst. 14.00-14.20 – ministru kopīga preses konference (valoda: latviešu – poļu)

Foto un video iespēja

Norises vieta: Ārlietu ministrijas Preses konferenču zāle

Dalībai pasākumos Ārlietu ministrijā nepieciešama speciāla akreditācija. Latvijas valsts iestādēs akreditēto mediju pārstāvjus lūdzam pieteikties līdz 8. maija plkst. 15.00 Ārlietu ministrijas Mediju centrā, rakstot uz e-pastu: [email protected]. Lūgums plānot savlaicīgu ierašanos, bet ne vēlāk kā 30 minūtes pirms katra pasākuma.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru