Daudz draugu mēdz būt tikai muļķiem. Zināt kāpēc? Un cik draugu ir jums?

Kaut kāda uzdevuma atrisināšana rada prieku. Gudrs cilvēks ar viņu tiks galā vienatnē. Bet mazāk gudrs – ar sev līdzīgo palīdzību.

Kanazava uzskata, ka cilvēki ar augsto IQ nesteidzas atrast sev draugus, jo neredz savā apkārtējā vidē to, kurš var līdzināties viņiem pēc intelekta. Vai arī viņi ir pārāk aizņemti ar karjeru, viņiem trūkst laika sarunāties ar draugiem.

Ir arī otra medaļas puse.

“Ļoti gudri cilvēki ir tie, kuriem visvairāk vajadzīgi draugi.” Ja viņiem ir augstākais (akadēmiskais) intelekts, tas vēl nenozīmē, ka viņiem ir liels sociālais/emocionālais/praktiskais intelekts,” saka profesors Sternbergs.

Ir cilvēki, kuri nespēj nokārtot elementāru testu, bet spēj manipulēt ar skolotāju un spēj izdarīt tā, lai tas viņiem dod labu vērtējumu. Ir tā saucamās radošās personības, tie maz ko saprot skaitļos, bet prot atrisinājumam pieiet radoši.

Atsevišķa kategorija – cilvēki ar augstu IQ, kuri absolūti nezina, kā uzvesties sabiedrībā, neprot sadarboties ar cilvēkiem, tāpēc viņiem ir grūti sasniegt savus mērķus.

“Inteliģents cilvēks tā arī paliks nezināms, ja nezina, kā sazināties un pārliecināt apkārtējos savā taisnībā,” skaidro profesors Sternbergs.

Vai jums ir daudz draugu? Vai jūs uzskatāt sevi par gudru?

avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru