Dienas, kad ieteicams doties uz kapsētu. Aizgājēji mūs gaida. Bet ir dienas, kad labāk viņus neapciemot

Tuvojas Ekumeniskā trīs vienības vecāku sestdiena (6.jūnijs). Diena, kad tiek pieminēti aizgājēji. Šī ir viena no dienām, kad kapsētās pulcējas daudz cilvēku, lai godinātu mirušo tuvinieku piemiņu.

Apmeklēt savus tuviniekus kapsētā ir obligāts pareizticīgo kristiešu rituāls.

Šajā rakstā mēs tev pastāstīsim, kurās dienās ieteicams apmeklēt mirušos tuviniekus, un kurās dienās to labāk nedarīt. Baznīcas kalendārā ir īpašas dienas, kad ir pieņemts doties uz kapsētu un atminēties tuviniekus – tā dēvētās vecāku sestdienas.

Šajās dienās mēs varam apmeklēt kapsētu, uzkopt kapiņus un, protams, godināt mūsu mīļo aizgājēju piemiņu. Gadā ir septiņas vecāku sestdienas. Starp tām ir arī ekumēniskie koncili, kad baznīca piemin ikvienu aizsaulē aizsaukto kristieti.

Ir divas šādas sestdienas:

Sestdiena bez gaļas (7 dienas pirms gavēņa, 2020. gada 22. februāris)

Trīsvienība (Vasarsvētki, 2020. gada 6. jūnijs).

 Vecāku sestdienas 2020.gadā

22.februāris

14.marts

21.marts

28.marts

28.aprīlis

9.maijs

6.jūnijs

7.novembris

Vecāku dienās baznīcās norisinās bēru dievkalpojumi, pēc kuriem daudzi kristieši dodas uz kapsētām, lai apmeklētu mūžībā aizsauktos tuviniekus.

Papildus šīm dienām ir arī ģimenes piemiņas dienas: devītā un četrdesmitā diena pēc nāves, aizgājēja miršanas diena.

Nekas slikts nenotiks, ja apmeklēsi mirušo viņa dzimšanas dienā vai citās gadadienās, kas saistītas ar viņu.

Mēs gribam uzreiz pateikt, ka baznīca nedod stingrus norādījumus, kad ir aizliegts doties uz kapsētu. Bet ir pieņemts, ka Lieldienās uz kapsētu nevajadzētu doties.

Lasi vēl: Kāpēc visi cilvēki nesaslimst ar COVID-19? Visa sāls, iespējams slēpjas gēnu līmenī

Tradīcija doties uz kapiem Lieldienās ieviesās padomju laikos, kad cilvēki īsti nezināja, kad apmeklēt kapsētu un kad ne.

Lieldienās labāk ir doties uz baznīcu, jo tie ir lieli un priecīgi svētki ticīgajiem. Bet jāmin, ka šajā dienā nav aizliegts doties uz kapsētu, ja, piemēram, citās dienās šādas iespējas nav.

Avots:

zen.yandex

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Kristaps Kalmanis</cite>

    Ieraksti kaut ko

  • <cite class="fn">Skolnieciņš no likteņupes</cite>

    Otrā pasaules kara memoriāls, kuru uzbūvēja Latvijas Republikas okupācijas laikā, joprojām zaimo latvju zemi. Pēc manām domām, Krustpils parkā ir jāizveido pagāniska svētvieta. Šādi var atbrīvoties no negatīvās enerģijas bagāžas, kas tur krājas kopš padomju laikiem. Šajā vietā ir jāuzstāda Dievietes Māras elks. Dieviete Māra ir sena un spēcīga Dieviete, kuru pazīst gan baltu, gan slāvu tautu dzīvesziņā. Viņa ir barga, bet taisnīga. Dieviete Māra ir nāves Dieviete, kas valda pār visu pazemes valstību. Ar savu gudrību un spēku Dieviete Māra spēj palīdzēt katram no mums. Dievietes Māras elks attīrīs Krustpils parku no nekrotiskās enerģētikas. Uz Dievietes Māras elka ir jābūt izgrebtam Māras krustam. Pie elka akmens pamatnes ir jābūt iegravētiem uzrakstiem “Dieviete Māra” gan krievu, gan latviešu valodās. Ir jāattēlo Māras līklocis (Māras ūdeņi). Kā arī blakus šim elkam ir jānovieto svētakmens ar izgrebtām senlatvju spēka zīmēm. Ievērojot manus padomus, Krustpils parka enerģētika ar laiku attīrīsies un harmonizēsies. Lai Latvju Dievi mūs svētī!
    Ar Latvju Dievu spēku, Skolnieciņš no likteņupes [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 😉
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #DievieteMāra #MārasKrusts #MārasŪdeņi #Černobogs #PazemesValstība #SlāvuDievi #senatne #vienlīdzība #saticība #Skolnieciņš #likteņupe

Pievienot komentāru