7 dzīvoklī viegli izaudzējami zaļumi, par kuriem priecāsies arī vēders

Kurš gan nevēlētos gatavojot mājās picu pievienot tai aromātiskas bazilika lapiņas vai jaucot mohito pasniegties pēc svaigām piparmētrām? Šie zaļumi ir gana vienkārši audzējami mājas apstākļos un tas pa spēkam ir katram.

Kādus augus vislabāk izvēlēties?

Image result for peppermint

Piparmētras

Karstajās vasaras dienās vari baudīt mohito ar svaigām piparmētrām vai piparmētru saldējumu, bet dzestrākā laikā piparmētru var izmantot tējas pagatavošanai. Visas piparmētru šķirnes ir piemērotas audzēšanai iekštelpās.

Related image

Baziliks

Uzmundrinošais baziliks lieliski piemērots pievienošanai zupām, Vidusjūras ēdieniem, salātiem un pat smūtijiem. Ja baziliku vēlies audzēt mājās, izvēlies zemākas un mazākas bazilika šķirnes.

Image result for parsley

Pētersīļi

Šis garšaugs nav cimperlīgs, tādēļ tas būs īpaši piemērots stādīšanas iesācējiem. Veikalā nopērkamās pētersīļu sēklas vispirms iemērc siltā ūdenī un tad stāda podiņos.

Image result for thyme

Timiāns

Arī timiāns ir lieliska garšviela, kas pimērota itāļu ēdieniem, dārzeņu sautējumiem, picām, zupām. Vasarā to var pievienot arī dzeramajam ūdenim. Šo garšaugu var stādīt arī ļoti mazos podiņos, jo tas nesakuplo. Līdzīgi kā rozmarīnu un oregano, šo augu var pavairot no spraudeņiem.

Lai lasītu raksta turpinājumu, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru