EP vēlēšanu reitingu līderos joprojām “Saskaņa”, “Attīstībai/Par” un “Jaunā Vienotība”

 Ja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas notiktu maija sākumā, tad Latvijā līderpozīcijā joprojām būtu “Saskaņa”, “Attīstībai/Par” un “Jaunā Vienotība”, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”, atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS jaunākajiem datiem.

Reitinga līderes “Saskaņas” atbalstītāju loks gan nepilna mēneša laikā sarucis par vienu procentpunktu līdz 14%.

Maija sākumā reitinga otrajā vietā ierindojas “Attīstībai/Par” ar 10,9% vēlētāju atbalstu. Atbalstītāju loks šim sarakstam kopš aprīļa vidus pieaudzis par 0,3 procentpunktiem.

Savukārt maija sākumā no AP tikai par 0,1 procentpunktu atpaliek “Jaunā Vienotība” (JV), kuras reitings ir 10,8%. Salīdzinot ar aprīļa vidu, JV reitings gan ir krities par 0,9 procentpunktiem.

Pirmajam trijniekam reitingos seko nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, par kuru pašlaik būtu gatavi balsot 9% aptaujāto, kas ir par 0,9 procentpunktiem vairāk nekā aprīļa vidū.

Ievērojami jeb par 1,9 procentpunktiem kopš iepriekšējās aptaujas pieaudzis Latvijas Krievu savienības reitings, kurš maija sākumā sasniedz 6,9%. Savukārt partijas “Progresīvie” reitings kopš aprīļa vidus krities par 0,2 procentpunktiem līdz 4,3% aptaujāto atbalsta.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) reitingi maija sākumā ir attiecīgi 3,8% un 3,2%. Abu šo politisko spēku reitingi kopš iepriekšējā mēneša vidus pieauguši – ZZS par 0,1 procentpunktu, bet JKP – par 0,8 procentpunktiem.

Latvijas Reģionu apvienības reitings nepilna mēneša laikā pieaudzis par 0,3 procentpunktiem, maija sākumā sasniedzot 2%, bet partijas “KPV LV” reitings no 0,6% pieaudzis līdz 1,1%. Tāpat par 0,3 procentpunktiem pieaudzis partiju apvienības “Atmoda” reitings, kas pašlaik sasniedzis 0,9%, bet “Latviešu nacionālistu” atbalstītāju skaits aptaujā pieaudzis par 0,1 procentpunktu, sasniedzot 0,3%.

Nepilna mēneša laikā atbalstītājus ieguvušas arī partijas, par kurām aprīļa vidū neviens no aptaujātajiem nebija gatavs balsot. “Rīcības partija” guvusi 0,2% aptaujāto atbalstu, bet par “Centra partiju” un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju būtu gatavi balsot 0,1% respondentu.

Vienlaikus par 7,1% palielinājies to aptaujāto skaits, kas noteikti piedalīsies vēlēšanās, taču konkrētu atbalstāmo partiju nevarēja nosaukt. Aprīļa beigās uz jautājumu atbildi “grūti pateikt” sniedza 10,9% aptaujāto, bet maija sākumā – 18% aptaujāto.

Savukārt 13,9% respondentu norādījuši, ka negrasās piedalīties vēlēšanās.

EP vēlēšanas Latvijā notiks maijā nogalē, un no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru