Facebook īpašnieks apstiprinājis, ka viņi izmanto rīkus ar kuru palīdzību tiek lasītas privātās sarakstes

Jau iepriekš Facebook nonāca populārāko sarunu tematu vidū datu privātuma tēmas ietvaros, tomēr tagad uzņēmums atklājis, ka tas analizē katra lietotāja privātās sarakstes Facebook programmā un ar viedtālruņu aplikācijas Messenger palīdzību, turklāt, tas notiek tik pat lielā mērā kā publiskā satura caurskatīšana.

Facebook izpilddirektors Marks Zakerbergs pirmo reizi deva norādēs, ka sociālajam tīklam ir pieeja privātajiem ziņojumiem intervijā ar “Vox”. Viņš atsaucās uz kādu incidentu Mjanmā, kur cilvēku grupa vēlējusies nodarīt kaitējumu kādam citam, izsūtot sensacionālas ziņas viņa paziņām, kā ziņo Zakerbergs, ar sarunu kontroles rīku palīdzību izdevās novērst pamatīgu incidentu. “Mūsu sistēmas ātri vien uzķer, ja kaut kas nav kārtībā. Mēs šādām ziņām neļaujam tikt izplatītām,” viņš skaidro.

Sistēma, kas pārbauda nosūtītos ziņojumus ir tāda pati kā tā, kura neļauj publiskā vidē nonākt Facebook politikai neatbilstošiem ierakstiem, video vai attēliem. Facebook darbinieki gan uzsver, ka visi šie kontroles rīki ir patiesībā pašu lietotāju interesēs, jo tie laikus atbrīvojas no nevēlama satura vai maksimāli ierobežo auditoriju, kas šādus ierakstus redz.

Tomēr daudzi cilvēki ir neapmierināti ar to, ka nav zinājuši, ka viņu veiktās privātās sarakstes izrādās nemaz nav privātas…

Facebook pārstāvji šajā sakarībā skaidro, ka neviens nelasa privātos ziņojumus, bet to filtrēšanai izveidotas programmas, kas atpazīst krimināli sodāmas darbības, piemēram tās spēj noteikt vai sūtītajos attēlos nav redzamas nepilngadīgas  personas (bērni), kas piespiedu kārtā veic seksuālas darbības. Tāpat tiek pārbaudīts vai katra nosūtītā saite nesatur vīrusus.

Tomēr šis skandāls ir tik samilzis, ka Markam Zakenbergam iespējams nāksies par to atbildēt ar savu amatu. Uz BBC reportiera jautājumu vai Facebook izpilddirektors grasās atkāpties no amata, Zakenbergs atbildēja: “Cik man zināms, nekas tāds nav atgadījies, lai man nāktos atstāt savu amatu! Protams, ka radot tik milzīgu sociālo tīklu, kāds nekad iepriekš nav pastāvējis mēs pieļausim kļūdas, tomēr mēs no tām mācāmies.”

Avots: delish.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru