Foto: Pol***jas automašīnām turpmāk būs jauns trafarējums!

Valsts Pol***ja ziņo, ka Pol***jas automašīnas tagad ieguvušas jaunu vizuālo identitāti. Likumsargājošās instances atklāj, ka jaunais tēls tapis sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas audzēkņiem.

Valsts Pol***ja savā facebook kontā ziņo:

“Valsts Pol***ja turpina pārmaiņas – mašīnām jauns trafarējums!

Valsts Pol***ja sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju ir izveidojusi jaunu Pol***jas trafarējuma vizuālo identitāti. Jauno dizainu izstrādājuši Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, veidojot Pol***jas transportlīdzekļus mūsdienīgus, ar spilgtu eleganci, ietvertu pagātni un iekodētu latvisko identitāti. Iesoļojot nākamajā simtgadē, Valsts Pol***ja turpina pārmaiņas līdz ar jauno operatīvā transportlīdzekļa trafarējuma maiņu.

Latvijas Mākslas akadēmijas studenti gandrīz gadu strādāja pie Valsts Pol***jas uzdevuma – izveidot jaunu trafarējuma dizainu Pol***jas operatīvajam transportam, kas būtu mūsdienīgs, redzams, funkcionāls un tajā pašā laikā arī latvisko identitāti saglabājošs. Viena no jaunā trafarējuma svarīgākajām īpašībām ir tā redzamība mūsu klimatiskajos apstākļos, proti, Pol***jas operatīvais transports ir labi pamanāms gan diennakts gaišajā laikā, gan apgrūtinātas redzamības apstākļos, arī tad, kad nav ieslēgtas bākugunis.

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu grupas kopumā izstrādāja sešus interesantus, profesionālus un prasībām atbilstošus piedāvājumus, no kuriem Pol***jas un akadēmijas ekspertu atzinību tomēr guva Latvijas Mākslas akadēmijas Funkcionālā dizaina nodaļas studentes Megijas Jurevicas un Sallijas Štāles, doc. Maijas Rozenfeldes un prof. Ingūnas Eleres vadībā, veidotais dizains.

“Pagātnes spēks nākotnē!” – tā abas darba autores nosaukušas jauno Pol***jas transportlīdzekļu vizuālo identitāti. Autores iedvesmojušās no mūsu likteņupes Daugavas plūduma: “Mums ir spēcīgas saknes, ko pierāda daudzi pagātnes notikumi. Tie ne tikai nes mūsu vārdu pasaulē, bet arī ceļ tautas pašapziņu, vairojot ticību saviem spēkiem. Paturot to prātā, mēs būsim vienoti, nesalaužami un turpināsim virzīt sevi uz priekšu. Veidojot jauno dizainu, attēlojām likteņupes Daugavas straumes ritmus. Kustība un dinamika, kas izriet no upes steigas, simbolizē virzību uz priekšu nākotnē.”

Lai turpinātu lasīt rakstu, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru