Grafiķa P.Džigura personālizstādes atklāšana un grāmatas “Kal mākslas daili dziesmā savā” prezentācija

23.janvārī, plkst. 15.00 Balvos, Balvu Novada muzejā grafiķa Pētera Džigura personālizstādes atvēršana un grāmatas “Kal mākslas daili dziesmā savā” prezentācija.

Pēteris Džigurs ir dzimis 1944. gada 11.aprīlī, Balvos. 1964. gadā absolvējis Rīgas Lietišķās Mākslas vidusskolu. Studējis Latvijas Mākslas akadēmijā. Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1983.gada. Aktīvi piedalās izstādes kopš 1974.gada. Viņā darbi ir eksponēti daudzās Eiropas un NVS valstīs.

Mākslinieks ir dāsni dalījies ar savu radošo mantojumu dāvinot savus darbus. Balvu Novada muzeja krājumā ir vairāk kā simts mākslinieka grafikas darbi. Daži darbi ir Maskavā Tretjakova galerijā, Latvijas konsulātā Sanktpēterburgā, Latvijas Valsts mākslas muzejā, muzejā Arsenāls un privātkolekcijās visā pasaulē.

Izstādē apskatāmie mākslas darbi tapuši māksliniekam raksturīgajā tehnikā – stājgrafika. Ar saviem darbiem mākslinieks izsaka savas jūtas, pārdomas, kā arī savu pasaules redzējumi.

Grāmatā “Kal mākslas daili dziesmā savā” apkopota autora dzeja, domas, grafikas, veltījumi konkrētiem novada un Latvijas ļaudīm.

Izstāde un grāmata ir mākslinieka – dzejnieka veltījums Latvijai 100. un Balvu pilsētas 90. jubilejai. Pasākums ir bezmaksas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru