GURĶI PUDELĒS – ĒRTI UN IZDEVĪGI

Visi dārznieki zina, kā iestādīt un izaudzēt gurķus. Tomēr vienmēr atradīsies tādi, kuri pieiet procesam radoši. Iemesli ir dažādi: gribās svaigus dārzeņus, bet nav vasarnīcas vai klimats nav pārāk labvēlīgs dārzeņu audzēšanai utt. Tā tika izgudrots jauns gurķu audzēšanas veids –gurķu stādīšana plastmasas pudelēs, kas izrādījās ļoti ērts un efektīvs daudziem dārzeņu audzētājiem.

Lasi vēl: Balstoties uz savu zodiaka zīmi tu vari uzzināt vai jau esi saticis savu mīlestību

Metodes priekšrocības

Plastmasas pudeles jau sen izdomāja pielāgot dažādām vajadzībām. Īpaši izplatīta ir stādu audzēšanas metode pudelēs. Konteineri no plastmasas pudelēm ir ērti, viegli un praktiski bez maksas.

Stādot gurķus plastmasas pudelēs var izaudzēt dārzeņu balkonā dzīvoklī. Jau sen ir zināmi veiksmīgie eksperimenti ar dārzeņu audzēšanu uz balkona, taču agrāk tam izmantoja kastes vai spaiņus. Šie konteineri neizskatās labi, kā arī tie aizņem daudz vietas. Turpretī plastmasas konteineri ir daudz kompaktāki, tie perfekti laiž cauri saules gaismu un augi jūtas tajos ļoti ērti.

Stādus, kuri ir izaudzēti plastmasas pudelēs, var pēc tam pārstādīt gan atklātā augsnē vasarnīcā, gan siltumnīcā. Pie kam augi šajā gadījumā tiek pārstādīti kopā ar plastmasas pudelēm.

Ja jums ir atklātāaugsne–jūs iegūsiet mini-siltumnīcu, kas veicinās ātrāku gurķu augšanu, kas ļaus viņiem nogatavoties pat ne pārāk garās vasaras periodā. Vai, agro šķirņu stādīšanas gadījumā, jau jūnijā baudīt kraukšķīgus dārzeņus.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru