Iedzīvotāji dzīvo “zaļāk”- par teju 58% audzis papīra maisiņu pieprasījums

Aizvien vairāk cilvēku pievērš uzmanību tam, lai savos ikdienas paradumos izdarītu pēc iespējas dabai draudzīgākas izvēles. Kā rāda Rimi Latvia dati, pēdējo trīs gadu periodā papīra maisiņu pieprasījums ir audzis ievērojami – par teju 200%.

Jau šī gada pirmajos piecos mēnešos papīra maisiņu patēriņa apjoms salīdzinājumā ar 2017.gadu audzis par 58%. Kā skaidro Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa: “Mēs mudinām cilvēkus izvēlēties dabai draudzīgākus un ilgtspējīgākus risinājumus, tāpēc 2016. gadā samazinājām papīra maisiņiem cenu, pielīdzinot to plastmasas maisiņu cenām, tādā veidā aicinot cilvēkus izvēlēties dabai draudzīgus rinājumus”.

Ejot soli uz priekšu dabai draudzīgā dzīvesveida veidošanā, Rimi veikalos svaigo augļu un dārzeņu nodaļā pieejami vairākkārt lietojamie auduma maisiņi. Tie izgatavoti no speciāla tekstila materiāla, kuru drīkst arī saudzīgi mazgāt. Tekstila vairākkārt lietojamie maisiņi ir iegādājami visos Rimi hipermārketos.

Rimi Latvia dati rāda vēl vienu iepriecinošu tendenci – novērojams visu veidu maisiņu patēriņa samazinājums par 2,1%. Lielākais patēriņa kritums ir tieši plastmasas maisiņu izmantojumam – 4,6%, salīdzinājumā ar pērnā gada plastmasas maisiņu patēriņu. Papildus tam, novērots, ka arvien lielāks pircēju skaits ierodas veikalos ar saviem vairākkārt lietojamiem iepirkuma maisiņiem.

Šobrīd Rimi Latvia tīklā ir 123 piecu formātu veikali: 32 Rimi Hyper, 29 Rimi Super, 19 Rimi Mini, 38 Supernetto un pieci Rimi Express. Rimi un Supernetto veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru