Ieraugot šo, katru dienu lieku kafijā aktivētu ogli! Jo…

Mūsu trakajā dzīves ritmā bez kafijas neiztikt. Šī uzmundrinošā dzēriena krūze daudziem ir kļuvusi par īstu rituālu, bez kura rīts var vienkārši paiet garām. Bet pēdējā laikā ir ierasts ielūgt draugus uz tasīti aromātiskas kafijas. Protams, kafiju var iedzert arī mājās, bet pat tie, kuriem mājās ir labs kafijas aparāts, piekritīs, ka dažreiz gribās izbaudīt kaut ko interesantāku par amerikano vai kapučīno.

Lasi vēl: Neatkārtojiet manas kļūdas – nekādā gadījumā nesmērējiet bērniem sauļošanās krēmu!

Šajā gadījumā mēs dodamies uz kafejnīcu un pasūtam kaut ko neparastu. Bet šādu iestāžu īpašnieki nepārstāj fantazēt un piedāvālielu izvēli no oriģināliem dzērieniem.

Mēs vēlamies jums pastāstīt par visunikālākajiem kafijas dzērienu receptēm. Lai izmēģinātu dažus no tiem, ir jābūt drosmīgam. Sagatavojieties un noskaņojaties uz to, ka daudz ko no piedāvājuma jums tūlīt pat gribēsies izmēģināt. Pastāstīju draugiem un viņi ir sajūsmā!

Neparasta kafija

Vai jūs dzirdējāt par kafiju ar šādu nosaukumu? Šī dzēriena unikālāpagatavošanas recepte   paredz degošās ogles pievienošanu kafijai. Neticami, vai nē? Pirmaisto izdarīja nelielās Indonēzijas kafejnīcas īpašnieks 1960. gadā. Izrādījās, ka šīs vīrietis vienkārši gribēja tikt vaļā no kuņģa traucējumiem, bet rezultātā izgudroja jaunu recepti.

Bezkrāsaina kafija

Neskatoties uz visām priekšrocībām un labumu, ko dod kafija organismam, daudzi cilvēki atturas no tās lietošanas dēļ krāsošanas efekta. Patiesi, ļoti žēl katru dienu “krāsot” zobus ar  kafiju, ja tu pastāvīgi seko līdzi sava mutes dobuma Vese***ai.

Lai novērstu šo atsvaidzinošā dzēriena trūkumu, divi brāļi no Slovākijas, Deivids un ĀdamsNaģi, izveidoja absolūti caurspīdīgu kafiju. Puiši apgalvo, ka kafija sastāv no tīrākajāmarabiķas un ūdens. Tajā nav nekādu ķīmisko vielu.

Ar aktivēto ogli

Pateicoties šaisastāvdaļai kafija iegūst neparastu pelēku krāsu. Šāds dzēriens noteiktiizārstēs jūspēc trokšņainas ballītes.

Lattear avokado

Tā ir parasta kafija ar pienu, kas tiek pasniegta avokado iekšā,bez kauliņa un mīkstuma. Šāda kafijas pasniegšana ir tagad ļoti populāra Austrālijā.

Enerģētiķis tā tīrākajā veidā

Pēc šīs kafijas lietošanas noteikti būs grūti nepamosties. Visstiprāko kafiju pasaulē pasniedz Austrālijā kafejnīcā Viscous. Tikai viena šī dzēriena tasīte satur 5 g kofeīna, kas līdzinās 80 šī uzmundrinošā dzēriena parastajām tasītēm. 18 g kofeīna var būt nāvējoši cilvēkam.

Bez kofeīna

Neskatoties uz to, ka šāda kafija neuzbudina nervu sistēmu un nesniedz mundruma sajūtu, tā tomēr ir ļoti populāra konkrētajās aprindās. Šo dzērienu izgudroja Kanādas kompānija SwissWaterDecaf.

«Melnais bezmiegs»

Mediķi brīdina, ka vairāk nekā 300 g šādas kafijas dienā var izraisīt problēmas ar veselību. Viena 300 gramu liela «Melnā bezmiega» kafijas krūze satur 702 mg kofeīna. Black Insomnia izgudroja ŠonsKristafors 2016. gadā: vīrietis gribēja izgudrot visstiprāko kafiju pasaulē. 2016.gadā šī kafija tika sūtīta jau uz 22 valstīm un kļuva populāra.

Espresso ar bēzē

Šis dzēriens izskatās ļoti skaisti. Bēzē kalni kafijā tika izgudroti “TakeOutDrawing Cafe” kafejnīcā Seulā. Lieliskā kafija un deserts divi vienā.

Pa daļām

Vienā no Melburnas kafejnīcām kafija tiek pasniegta,sadalīta atsevišķi uz sastāvdaļām. Ja jūs pasūtīsiet kapučīno, jums pasniegs trīs tilpumus uz koka dēļa. Pirmajā būs saputots piens, otrajā – karstais ūdens, bet trešajā – koncentrētāespresso.

Espresso ar toniku

Tāir vienkārši stiprā kafija, atšķaidīta arrūgtu toniku, ar citrona šķēlīti.

Ar vīnu

Šāds dzēriens ir ideāls piektdienas vakara nobeigums. Reibinošā kafija ar vīna aromātu nevienu nevar atstāt vienaldzīgu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru