Ilze Viņķele paziņojusi bargas ziņas: “Sociālo iemaksu palielināšana jāatiecina uz visiem nodokļu režīmiem”

Tapis zināms, ka Vese***as ministrija ieteiks arī pagājušā gadā visiem veikto sociālo iemaksu paaugstināšanu līdzvērtīgi piemērot arīpilnīgi visiem pārejiem nodokļu režīmiem. Tādējādi būtu iespējams sekmsēt, ka iedzīvotāji kvalificēs valsts obligātās Vese***as apdrošināšanu, tā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma izteicās Vese***as ministre – Ilze Viņķele.

Tāpat zināms tas, ka 2018. gadā, palielinot un atbalstot Vese***as aprūpes nozares finansēšanu par 1 procentpunktu, tika automātiski paaugstināta arī sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas konkrētā likme. Pēc visas paustās informācijas Viņķele likusi noprast, ka šādas pārmaiņas ieviest būšot tikai labi, tā būšot godīgāk, jo viss būs daudz vieglāk administrējams.

Tagad rodas jautājums, ar ko vajadzētu rēķināties visiem iedzīvotājiem, kas neveic konkrēto nodokļu maksājumus. Viņķele izteikusies, ka Vese***as ministrijas konkrētajā kompetencē nemaz neesot šādas problēmas risināšana.

Viņķele paziņojusi arī to, ka neesot tādu cilvēku, kuri šos konkrētos nodokļus nemaksātu, taču varētu būt arī tādas sabiedrības daļas, kuras var nemaksāt sociālās apdrošināšanas iemaksas uzreiz. Tādēļ attiecīgajā situācijā ir ierosināt veikt obligāto iemaksu, kas noteikti būs arī jāizpilda, lai varētu veiksmīgi pievienoties valsts Vese***as apdrošināšanai.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru