Interesanti fakti par laulību gredzeniem un to svēto nozīmi

Laulību gredzens – obligāts simbols divu cilvēku dzīvē, kas nolēmuši saistīt sevi ar laulību saitēm. Tā nozīmē ir līgavas un līgavaiņa laulības ceremonijas laikā sniegtā zvēresta neaizskaramība, viņu mīlestības un uzticības spēks.

Lasi vēl: Kāds sievietei vārds – tāda būs dzīve ar viņu kopā. Par manu sievu uzrakstīta vistīrākā patiesība!

Laulību gredzeni parādījās jau sen, sen atpakaļ – senie laulību gredzenu atradumi liecina par to, ka laulības zvēresta sniegšanu izmantoja jau Senajā Ēģiptē, nemaz nerunājot par Romu.
Laulību gredzeni tiek nēsāti arī mūsdienās, taču tā svētā nozīmē ir mazliet pabojāta, ņemot vērā datus par laulības šķiršanu apjomiem.
Mūsdienās gredzenu apmaiņa laulību ceremonijā vairāk kļuvusi par tradīciju, par skaistu notikumu, kam nav vairs īsti svētās nozīmes.
Gredzenam mūsdienās ir vairāk praktiska nozīme: pēc tā esamības vai neesamības ir iespējams noteikt cilvēka attiecību statusu, viņa ienākuma līmeni (jo gredzeni mēdz būt visdažādākie).


Ja precējies cilvēks nolemj dienu no dienas nēsāt savu laulības gredzenu, tas nozīmē viņa uzticību ģimenei un vēlmi izrādīt visiem apkārtējiem, ka viņi atrodas nopietnās attiecībās.
Taču tuvu ne visiem nemitīga gredzenu nēsāšana šķiet ērta un parocīga. Ir cilvēki, kuriem laulību gredzens traucē vai arī rada apdraudējumu konkrētu darbu izpildē. Tiek uzskatīts, ka gredzens ietekmē cilvēka iekšējās enerģijas plūsmas, kas ir saistītas ar orgānu darbību un to sistēmu, kā rezultātā var rasties problēmas ar veselību.

Ticēt šim visam vai nē, – tas laik paliek katra paša ziņā. Tāpat, kā nēsāt laulību gredzenu vai nē – tā ir katra paša izvēle.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru