Ir noskaidrots visideālākais vecums, kad ieņemt un dzemdēt gudru bērniņu

Es biju pārsteigta! 

Lasi vēl: Mamma uz sava bērna ķermeņa pamanīja dīvainus izsitumus – vēlāk slimība sāka saēst ādu

Londonas Ekonomikas skolas pētnieki izpētījuši “Millenium Cohort Study” datus un pamanīja, ka sievietes, kurām ir 30 un vairāk gadi, visticamākais, ka piedzemdēs ļoti gudrus bērnus – daudz gudrākus nekā tās, kuras bērnus dzemdē agrākā vecumā.
Pētījums, kurā piedalījās 18000 Lielbritānijas bērnu, tika veikts, lai noskaidrotu viņu mammas dzemdēšanas vecuma ietekmi uz viņu intelektuālo līmeni. Izrādās, ka sievietes, kas dzemdējušas 30 un vairāk gaods, rada daudz gudrākus bērnus, nekā 20 un 40 gadus vecas sievietes – tas tika pētīts pēc cilvēka kognitīvajiem testiem. Testos tika pētīta 10 līdz 11 gadu vecu bērnu atmiņas, domāšanas un lasīšanas spējas.

Lasi vēl: Kur iegādāties, kā rūpēties par Āfrikas milzu gliemežiem un to ietekme uz cilvēka ādu. Pirms un pēc fotogrāfijas…
Iespējams, ka viens no pamatojumiem bērnu attīstītajai intelektuālajai dabai saistāma ar to, ka sievietes, kuras bērnus ieņem tikai pēc 30 gadiem, parasti pirmajā vietā liek savu karjeru. Tā rezultatā 30 gadus vecas mātes var sniegt saviem bērniem daudz vairāk resursu un uzmanības, jo viņa jau ir pierādījusi sevi darbā.
Tieši tādēļ daudz saprātīgāk ir plānot bērniņu tuvāk 30 gadu vecumam.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru