Irānā kliedzošu sievieti brutāli piekāva citas sievietes, jo viņas sarkanā galvas šalle bija uzskatāma par nepietiekamu hidžābu

Aktīvisti aprakstā pie video raksta: “Šī sieviete tiek brutāli piekauta no morāles Pol***jas puses tādēļ, ka viņai mugurā bija neatbilstošs hidžābs. Un viņi vēl mums saka, ka hidžābs “neesot tik svarīgs”.

Viņi piebilda: “Mēs jums atklājam, kuri ir šie cilvēki, un mēs pretojamies obligātajai hidžābu valkāšanai.”

Grupas un anti-hidžābu kustības “White Wednesdays” dibinātājs pauda savu viedokli par notikušo: “Šiem cilvēkiem ir jānokaunas!”

“White Wednesdays” mudina sievietes iemūžināt brīžus, kad viņas nenēsā hidžābus, un iesaka bildes publicēt sociālajos tīklos.

Hidžābs ir kļuvis par obligātu sieviešu ģērbtuves elementu Irānā jau kopš 1979. gada Islāmu revolūcijas.

Islāmu kodekss nosaka arī aizliegumu sievietēm pieskarties, dejot vai dziedāt ar citiem vīriešiem ārpus savas ģimenes.

Lasi arī: Māte nevarēja saprast kāpēc viņas bērns smok… Šī lieta ir katrā mājā! Lūdzu, esiet piesardzīgi!

Sievietēm sabiedrībā ļauts parādīt tikai savu seju, plaukstas un pēdas, turklāt hidžābu krāsām ir jābūt ļoti drūmām, vienkāršām, pieticīgām.

Taču gadu laikā sievietes aizvien biežāk atsakās nēsāt melnu, ķermeni pilnībā aizsedzošu hidžābu, tā vietā izvēloties daudz spožākas krāsas un brīvākus lakatus.

 

Lūk video:

Novembrī ir uzņemts arī videomateriāls, kurā redzama sieviete, kas aizstāv sevi Pol***jas un citu neapmierinātu cilvēku priekšā, jo viņai mugurā nebija hidžābs.

Vienā brīdī šī sieviete uzbļāva vīrietim, kas draudēja viņai iesist pa seju likuma pārkāpuma dēļ, mudinot, lai viņš skaļi izsakot savus aizvainojumus viņai un uzdrīkstas kaut ko izdarīt.

Vēl vienā video redzams, kā tēvs aizstāv savu meitu, kurai kāds garāmgājējs licis ievērot likumu un uzvilkt hidžābu. Vīrietis aizstāv savu meitu un saka, ka šādām muļķībām viņi neticot.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru