Izrakstīšanās no dzemdību nodaļas: Kā tēvam pareizi sagaidīt māmiņu ar bērnu mājās

Lūk, ir pienācis ilgi gaidītais brīdis, kad ģimenei atkal jāapvienojas pēc piespiedu īslaicīgas šķiršanās – sieva un mazulis atgriežas mājās no Slim**cas!

Tagad visa atbildība par Slim**cas izraksta organizēšanu, mājas un dzīvokļa tīrīšanu un dekorēšanu pilnībā nokļūst laimīgā, jaundibinātā tēva rokās. Tajā brīdī, kad viņa dvēselē rodas panika, galvā sākas pilnīgs haoss.

Mūsu padoms palīdzēs jaunajām tēvam “saņemt sevi rokās” un palīdzēs sagatavotpienācīgu satikšanu!

  1. problēmas risinājums ar darbu. Darba ikdienas dzīvi nevar izlaist, tāpēc tēvam iepriekš jāatrisina jautājums izraksta dienas laikā iespējama brīvdiena, un varbūt kāda dienā vēl pēc izraksta. Ideāli būtu mazs atvaļinājums, kopā ir vieglāk pielāgoties jaunajai ģimenes situācijai.

Ja problēmu ar darba laika izbrīvēšanu nevar atrisināt, tad jūs varat sazināties ar dzemdību namu ar lūgumu piešķirt izrakstu ērtākā jums dienā un laikā. Bieži vien ārsti izpalīdz vecākiem un atliek izrakstu par vienu vai divām dienām.

Protams, ir arī gadījumi, kad tēvs ir tālu no mājām un dažos apstākļos (komandējumā, attālinātā darbā, diennakts dežūrā, slimībās uc) nevar sagaidīt sievu un bērnu vispār, bet tas ir atrisināms. Jūs varat lūgt radiniekus vai draugus organizēt skaistu sagaidīšanu, “izsniedzot norādījumus” no attāluma.

  1. Tīrīšana dzīvoklī. Šis punkts ir obligāts visiem “gaidībās” esošiem tēviem, tiem, kas plāno uzkopšanu, un tiem, kas uzskata, ka “viss ir tik skaists” pietiekoši. Turklāt, vajadzīgs izlikt visu savās vietās, noslaucīt putekļus un noņemt zirnekļu tīklus pa stūriem, izmazgāt grīdas un izmest atkritumus, pirmkārt nepieciešams, tiem tēviem, kuri svinēja savu jauno statusu mājās un ar “īpašu darbības jomu”.

Papildus tam jums iepriekš jāsagatavo bērna guļvieta. Tur, kur būs bērnu gultiņa, nedrīkst būt caurvējš. Varbūt ir nepieciešams veikt nelielu pārkārtojumu, varbūt pat remontēt.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru