Izveidota reģiona lielākā ekomercijas uzņēmumu grupa

Igaunijas lielākais attālinātās tirdzniecības uzņēmums Hansapost sācis apvienošanos ar Somijas mazumtirdzniecības smagsvaru Hobby Hall, līdz ar to uzņēmumu grupas, kuras sastāvā ir arī Latvijas interneta veikali Xnet.lv un Upstore.lv kopējais apgrozījums ir vairāk kā 80 miljoni euro un kopējais darbinieku skaits ir vairāk kā 225.

Plānots, ka jau tuvākajā laikā visi tirdzniecības grupas interneta veikali varēs saviem klientiem piedāvāt vairāk kā 330 000 dažādu preču nosaukumu.

“Apvienotā uzņēmuma apgrozījums padara mūs par reģiona lielāko e-komercijas uzņēmumu, bet arī tas patiesībā ir tikai sākums,” uzsver Taavi Rajur, viens no Hansapost īpašniekiem. Darījuma rezultātā Hansapost ir iegādājušies 46% Hobby Hall uzņēmuma daļu, 46% paliek esošo īpašnieku SGN Group pārvaldībā, bet 8% atrodas Four P&P Consultin OY īpašumā.

Neskatoties uz uzņēmumu apvienošanos, atpazīstamie zīmoli – Hansapost Igaunijā, Hobby Hall Somijā, kā arī Xnet un Upstore Latvijā – paliks nemainīgi.

Hobby Hall OY ir Somijas mazumtirdzniecības uzņēmums, kas izveidots 1962.gadā. Tas nodarbojas ar atpazīstamu zīmolu sadzīves tehnikas, elektronikas un mājlietu preču tirdzniecību. Uzņēmumam ir vairāk kā miljons lojālo klientu Somijā. Pirms Hobby Hall nokļuva SGN grupas īpašumā 2017.gadā, ilgu laiku tas piederēja Stockmann grupai. 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 43 miljonus euro un tas nodrošināja 100 darba vietas.

Hansapost ir Igaunijas lielākais interneta veikals, kas saviem klientiem piedāvā 300 000 preču. Populārākās preču kategorijas veikalā ir dārza preces, mēbeles, sadzīves tehnika, elektronikas preces un apģērbi. Hansapost dibināts 1997.gadā, kad to izveidoja Hansaprint, Somijas Pasts un Sonera. Apgrozījums 2017.gadā sasniedza 29 miljonus euro un darbinieku skaits – 125. Uzņēmums sāka darbību Latvijā 1999.gadā un šobrīd tas ir Xnet un Upstore interneta veikala īpašnieks.

SGN Gruop ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts 1933.gadā. Tā darbības teritorija ir Somija, Zviedrija un Krievija. Uzņēmuma primārās darbības sfēras is sporta un atpūtas preču, kā arī lauksaimniecības un industriālo iekārtu tirdzniecība. Uzņēmumu grupas kopējais apgrozījums ir 170 miljoni euro.

SIA Xnet nodrošina Xnet interneta veikala darbību kopš 2003.gada, kā arī ir Upstore.lv zīmola īpašnieks. 2015.gadā uzņēmums pievienojās Hansapost grupai, papildinot iepriekš populāro elektronikas un sadzīves tehnikas piedāvājumu ar kvalitatīvu dārza tehniku, kā arī mājlietu un apģērbu piedāvājumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru