Izveidotas kontracepcijas tabletes vīriešiem – bet vai viņi atcerēsies tās iedzert?

Vienu soli tuvāk pārdošanai nonākušas vīriešiem paredzētas hormonālās kontracepcijas tabletes.

Līdzīgi kā sievietēm paredzētie kontracepcijas medikamenti, arī vīriešiem paredzētie jādzer reizi dienā un tie “izslēdz” testosterona hormonu, kas atbildīgs par spermatozoīdu veidošanu.

Ar šī medikamenta palīdzību samazināsies spermas daudzums, līdz ar to vīrietis nevarēs apaugļot savu partneri.

Zinātniekiem izdevies veiksmīgi pārbaudīt šo medikamentu un secināts, ka tas nenodara kaitējumu organismam. Lai arī iepriekš zāļu ražotāji vēlējušies izveidot kontracepcijas injekcijas vai ziedes vīriešiem, stiprā dzimuma pārstāvji atzinuši, ka izdzert tableti ir daudz vienkāršāk.

Tomēr pastāv zināmas bažas par to, ka vīrieši varētu aizmirst iedzert šo medikamentu, tādēļ tā izveidotāji vēlas ražot kontracepcijas tabletes koncentrētā veidā, lai tās vīriešiem būtu jādzer tikai vienreiz dienā.

2011. gadā veiktā aptaujā noskaidrots, ka 50% sieviešu neuzticētos vīriešu hormonālajai kontracepcijai, jo sievietes ir pārliecinātas ka vīrieši aizmirsīs par to lietošanu.

Līdzautors Dr. Arti Tirumalai skaidro: “Ir diezgan vecmodīgi uzskatīt, ka vīrieši aizmirsīs par kontracepcijas lietošanu, aptaujas dati liecina, ka vīrieši tiešām vēlas uzņemties atbildību par kontracepciju.”

Hormonālā kontracepcija sievietēm kļuva pieejama 1961. gadā, tomēr, lai izgatavotu to vīriešiem zinātnieki veikuši pētījumus vairāk kā 30 gadus.

Avots: dailymail.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru