Ja esat zēna mamma, tad jums jāzin 6 lietas, ko nevar pieļaut pat ja liekas, ka tā būs labāk

Lai gadu gaitā bērna mīlestība kļūtu par cieņu, uzticību un rūpēm – jums ir pienācīgi jāaudzina jūsu dēls.

Lasi vēl: Ja kāds no pāra saka šos vārdus, tad skaidrs ir viens – attiecībās nav mīlestības, cieņas un visticamāk nekas arī nemainīsies

Mātes attiecības ar savu dēlu ir trauslas un plānas. Un pienācīgi izglītoti nozīmē “nežņaugt” individualitāti un parādīt līdzdalību bērna interesēs. Tātad, no kādām kļūdām būtu jāizvairās, sazinoties ar dēlu?

“Neviens tev nejautāja”

Vispirms jūs nejautajiet savam dēlam, ko viņš grib, un izlemiet par viņu. Un tad viņš nezina, ko darīt, un pēc katra niekaskrien pēc padoma. Sajust pārspēku pār vīrieti ir, protams, patīkami. Bet tas ir tavs bērns. Un vecāku galvenais uzdevums ir pielāgot savus bērnus pieaugušo cilvēku dzīvei.

Kā to izdarīt labāk: konsultējieties ar mazu bērnu viņam svarīgos jautājumos. Jautājiet viedokli, kad izvēlaties lietas, plānojat ģimenes brīvdienas. Māci savam dēlam pieņemt lēmumus, pamatojoties uz konkrētā priekšmeta noderīgām īpašībām.

“Sasapņojies!”

Daudzas mātes bērnus norobežono tā, kas viņām šķiet neinteresanti vai bīstami. Jums šķiet, ka bokss vai karate ir rupjš. Riteņbraukšana ir bīstama. Un lēkšana ūdenī nerada neko labu.

Ko darīt: ļauj bērnam spēlēt, doties uz sporta sekcijām, iesaistīties dažādu darbību veidos.

Nākotnē tas viņam nebūtu noderīgi, kaut arī boksa trenniņi nebūs ilgstoša aizraušanās. Galvenais ir tas, ka bērns ir izmēģinājis savu roku tajā, kas viņu interesē. Iespējams, ka viens no bērna “hobijiem” kļūs par jūsu dēla profesiju.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru