Ja ģimenē dzimst tikai meitenes vai tikai puikas. Vai tiešām tā ir ģenētiska nosliece?

Tavā dzimtā dzimst tikai meitenes vai tikai puikas. Kāpēc tā notiek? Pastāv iesakņojies viedoklis, ka vecākiem ir ģenētiska predispozīcija laist pasaulē tikai noteikta dzimuma bērnus, bet izrādās, ka tas nepavisam tā nav.

Katram cilvēkam noteikti ir draugi vai paziņas, kuru ģimenēs ir piedzimuši, piemēram, trīs dēli vai, piemēram, četras meitas. Turklāt arī viņu priekšteči it kā likumsakarīgi laiduši pasaulē tikaiviena dzimuma pēcnācējus. Sanāk, ka dzimtā dzimst vieni vienīgi zēni vai vienas vienīgas meitenes.

Bet patiesībā nekāds ģenētiskais mantojums nepastāv – to pierādījazinātnieku grupa no Austrālijas, Zviedrijas, Nīderlandes un ASV. Speciālisti veica vērienīgu pētījumu, kurā analizēja statistikas datus par bērniem, kas dzimuši pēdējo 90 gadu laikā. Kopumā pētījums aptvēra apmēram 8 miljonus cilvēku.

Zinātnieki izsekojapieaugušo, viņu bērnu un mazbērnu dzīves gājumam. Izrādījās, ka nav nekādas likumsakarības attiecībā uz dzimtas pēcnācēju dzimumu –respektīvi, “viena dzimuma bērnu gēns” nepastāv. Faktiski tas, ka vienā dzimtā dzimst daudz zēnu vai meiteņu, notiek tīrās nejaušības un sakritības dēļ.

Lasi vēl: Šajās aprīļa dienās tev var rādīties sapņi, kurus jāņem vērā, lai tu vari mainīt savu likteni uz labāku

Starp citu, pētījumā atklājās, kavisvairāk ir tādu ģimeņu, kurās ir divi abu dzimumubērni. Bet tad, ja vecākiem bija trīs vai vairāk bērnu, bija vērojams pārsvars vienā vai otrā virzienā. Lai gan tiek lēsts, ka vairums vecāku, kam ir divi abu dzimumu bērni, trešo vairs nelaiž pasaulē, jo dēls un meita viņiem jau ir. Bet nav zināms, cik daudz meiteņu un puiku viņiem piedzimtu un kādās proporcijās, ja viņi nebūtu apstājušies pie diviem pēcnācējiem.

Kā notiek tavā dzimtā? Kuri dzimst biežāk – zēni vai meitenes? Vai esi novērojis savā dzimtā tendenci, ka pasaulē nāk ievērojami vairāk viena dzimuma bērni? Raksti komentāros!

Avots:

zen.yandex

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru