Ja tu izmanto šos vārdus rakstot īsziņās, tad iespējams tev ir nopietnas problēmas…

Nesenā pētījumā, kuru veicis uzņēmums Crisis Text Line (CLT) atklāti vārdi, kuru izmantošana teksta ziņās var liecināt par mentālām saslimšanām, tādām kā depresija vai trauksme.

Lasi vēl: 10 triki ar aspirīnu, kuri jāzina katrai sievietei. Šie triki izmainīja manu dzīvi un zinu, ka izmainīs arī jūsu!

CLT analizēja 33 miljonus ziņu no lietotājiem, kuri komunicējuši ar uzņēmuma palīdzības dienestu, kas sniedz atbalstu ar teksta ziņu starpniecību.

Viņi atklāja, ka tādus vārdus kā “dažreiz”, “grūti”, “sajūta” un “laikam” teksta ziņās bieži lieto cilvēki, kurus māc ciešanas un kuriem pastāv risks nodarīt sev pāri.

Arī tādi vārdi kā “mamma” un “vecāki” arī var norādīt, ka sūtītājs cieš no stresa.

Pētnieki arī atklāja, ka raudošā emocijzīme drīzāk liecina par mentālām problēmām nekā vārds “pašnāvība”.

Vadošais pētnieks, zinātnieks Bobs Filbins, sacīja: “Pirms mēs izmantojām datoru, mums bija saraksts ar 50 vārdiem, kuri, mūsuprāt, norādīja uz augstu risku, tādi kā “mirt”, “griezt”, “pašnāvība”, utt.

Kad datu pētnieks veica analīzi, viņš atklāja tūkstošiem vārdu un frāžu, kuri vairāk liecina par risku nekā mūsu minējumi.”

Lasi vēl: Cilvēki ar šādu sejas formu vairāk vēlas seksu un ir tie, kuri attiecībās vienmēr krāpj

Tātad, lūk! Ja tu dažreiz raksti par savu mammu, vai tev dažreiz ir sajūta, ka grūti tikt galā ar stresu, tev laikam vajadzētu izvērtēt savu mentālo veselību.

Protams, tas, ka tu šad tad lieto šos vārdus, uzreiz nenozīmē, ka tev ir pašnāvnieciskas tieksmes vai depresija. Šis pētījums tikai norāda, ka tie, kuri cieš no mentālām problēmām, tieši šos vārdus lieto daudz biežāk nekā pārējie.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru