Jauna krāpšanas shēma: tiek zagti numuri, sociālo tīklu profili un bankas konti. Esi uzmanīgs!

Ja tev bieži zvana no nezināmiem telefona numuriem, esi uzmanīgs, jo tā var būt jauna afēra. Par jaunu krāpšanas shēmu informējusi arī Pol***ja.

Uz tavu telefonu pienāk vairāki zvani no desmitiem nezināmu telefonu numuru. Pēc kāda laika tev var nobloķēt telefona SIM karti, bet Krā***ki var iegūt piekļuvi tavam bankas kontam un sociālo tīklu profiliem.

Krā***ki zvana operatoram, nosauc tavu telefona numuru un saka, ka pazaudējuši telefonu ar karti. Tāpat viņi nosauc pēdējos kontaktus, kas, protams, ir neskaitāmie nepazīstamie telefona numuri, kas bija zvanījuši uz tavu tālruni.

Pēc tam tavs numurs atrodas jau noziedznieku “rokās”. Ar tā palīdzību viņi var piekļūt tavam e-pastam, sociālo tīklu profiliem un bankas kontam.

Pat pazvanot vienreiz, lai izsauktu taksi vai pasūtītu picu, tu riskē nokļūt Krā***ku datu bāzē.

Šīs shēmas galvenais uzdevums ir, lai tu pārzvanītu nepazīstamajam numuram. Jo tas noderēs, kad Krā***ki zvanīs operatoram.

Pirmais, kas jādara, jāievieš atsevišķs numurs, pie kura būs piesaistīta bankas karte. Un to nedrīkst atstāt nekur citur.

Turklāt nepārzvani nepazīstamiem dīvainiem numuriem. Un galvenais – neizdali savus personas datus visur kur pagadās. Rūpējies par savu drošību!

Atceries, ka afēras var būt ne tikai ar telefona numuriem, bet arī sociālos tīklos. Esi uzmanīgs!

Bet cik bieži tu esi kļuvis par afēras upuri?

avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru